Kategoriler
Dekorasyon

Nem ve küf karşıtı duvarlar: Ytong

Nem ve küf karşıtı duvarlar sayesinde evinin ilk günkü kadar yeni gözükmesini kim istemez ki? Türkiye’de en büyük sorunlardan biri denildiğinde, konut duvarlarının erkenden nem tutarak, küflenmesine neden olan duvarlar akla gelir. İşte tam da bu yüzden, evinizin ilk günkü gibi korunmasını sağlayan, doğal hammaddelerden üretilen duvar malzemesine ne dersiniz?…

Nem ve küf artık bir sorun değil

Türkiye’de neredeyse çoğu konutun başlıca sorunudur nem ve küf. Belirlenen orana göre bu sorunu ülke genelinde yüzde 36 konut sahibi yaşamakta. Ancak bunun çözümü yakın zamanda mineral esaslı bir duvar malzemesi ile çözüldü. Ytong, adı verilen özel duvar malzemesi, doğal hammaddesi ve mineral esaslı yapısıyla duvarların ilk günkü tazeliğini koruyor.

Hayatımızı ele aldığımız zaman, yüzde 90 oranında konutlarımız içerisinde geçirmekte olduğumuz sonucuna ulaşıldı. Üstelik bunlar sadece ev ortamı değil. Çalışma, eğitim hayatı, sağlık gibi pek çok alanda bina içerisinde bir yaşama sahibiz. Bu yüzden yapılar üzerinde en önemli şeyler birisi sağlıklı bir alana ihtiyaç duymamızdır. Isı yalıtımı, gün ışığı kullanımı ve doğal havalandırma yapısına sahip olması gereken binalarda, yaşam alanının enerji tüketimini minimuma indirmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir ortamın oluşması için ilk şart olan enerji tüketimi, başta evlerimiz olmak üzere oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde sadece 2018 yılı kaynaklarına dönmemiz yeterlidir. “2018 Yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması” sonuçlarına bakıldığı zaman, ülkemizde yer alan konutların başlıca sorunlarından ısınma gelmekte. İzolasyon kaynaklı bu büyük problem, ısınma sorununu yaratmaktadır. Araştırmaya katkı sağlayan kişilerin yüzde 36, 6’sı konutundaki ısı probleminden bahsetmektedir. Bunların yüzde 36,2’si ise sızdıran çatı, nem tutan duvarlar ve çürümekte olan pencere çerçeveleri hakkında sorunlarını dile getirdi.

Rutubete karşı nefes alan duvarlar

Türkiye’de evlerin yüzde 36 oranında nem problemi yaşandığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Herkesin merak ettiği en büyük sorulardan biri ise rutubetin nasıl oluştuğudur. Ancak kimse konutların gün içerisinde çok fazla neme maruz kaldığını bilmez. Özellikle banyo, çamaşır kurutma, bulaşık yıkamak, yemek pişirmek gibi başlıca ihtiyaçlar bunlara neden olmakta. Hatta iş öyle bir raddeye gelir ki, alıp verilen her nefes duvarlarda nem ve buhar oluşumuna neden olur.

Oluşan buhar kendine çıkış yolu bulamadığında ise evin içinde hapsolmaktadır. Üstelik ısı yalıtımı yetersiz duvarlarda nem ve küf oluşmasını sağlar. Aynı zamanda camlarınıza dikkatli baktığınızda, terlemelere yol açtığını göreceksiniz. Bu da çerçevelerinizin nasıl zarar gördüğünü sizlere kolayca açıklayabilir.

Doğal havalandırma sayesinde evin içerisinde nem dengesi sağlanabilir ve içeriye dolan havanın temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca duvarlardaki nemin uzaklaşmasını sağlayacaktır. Hayatımızın günlük rutini olan bu işlem, aslında duvarların nefes almasına imkan verir. Doğal içerikli malzemelere baktığımız zaman nefes almasını sağlamlaştırdığını görmekteyiz. Bilimsel kısmına gelindiğinde, duvarların nefes alması, aslında buhar geçirgenliğine sahip olmasıdır. Bu işleme ise difüzyon denmektedir. Evin içerisinde biriken nemi uzaklaştırmanın en doğal yolu ise kabuğun nefes almasıdır.

Nem ve küf karşıtı, doğal hammadde ve mineral içerikli yapısı ile Ytong duvar malzemesi tüm isteklere cevap veriyor. Isı yalıtımı ve nefes alma özelliği ile dikkat çeken marka, duvarlarda kondenzasyon (yoğunlaşma) ve rutubet sorunlarının önüne bir zırh gibi geçmektedir. Ytong duvarlar difüzyon özelliği sayesinde içeride oluşan su buharını ve ortam nemini dışarıya atar; oda ikliminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Ytong duvarlar ile kaplanan binalar, blokların örülmesi için kullanılan örgü tutkalının çok ince bir tabaka halinde uygulanması sayesinde, inşaat sürecinden itibaren bakıldığında daha az yapısal nem taşır.

Detaylı bilgi için:

Denove Halkla İlişkiler ve Danışmanlık / 0216 550 88 74

Serhat Özkütükçü 0532 215 72 91