Kategoriler
Ekonomi Gündem

Netflix ve İKSV’den sinema-TV çalışanlarına destek

Sinema TV Sendikası, Netflix ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), sinema sektöründe çalışanlara maddi destekte bulunacak. Üç kuruluşun ortaklaşa başlattığı destek kampanyasından bir kereye mahsus olmak üzre faydalanılabilecek.

Buna göre kişi başına 2 bin 500 lira düşmek üzre toplam 4 milyon lira, set emekçilerine dağıtılacak. Başvurular ise 27 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Para kaynağını Netflix sağlarken, desteğin yönetilmesi ve dağıtılması İKSV ve Sinema TV Sendikasında olacak. Başvurular, 27 Mayıs’ta başlayıp 14 gün sürecek. Bu sürenin sonunda da hak sahipleri belli olacak.

Destekten kimler faydalanabilecek?

Kovid-19 pandemisi sebebiyle prodüksiyon çalışmaları durdurulan kamera arkası çalışanları, bu destekten faydalanabilecek.

Serbest çalışanlar da dâhil olmak üzere kamera, reji, prodüksiyon, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi birimlerde çalışan bu birimlerde asistanlık, koordinatörlük, operatörlük ve teknisyenlik gibi görevler üstlenenler, bu yardımdan faydalanabilecek. Başvurular 27 Mayıs ile 10 Haziran arasında alınacak.

Destekten yararlanacak olanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ya da Türkiye’de çalışma iznine sahip olması gerekiyor. Destekten yararlanmak isteyenlerin sinema, dizi, reklam, televizyon programı, klip ve belgesel gibi prodüksiyonların kamera arkası mutfağında çalışıyor olmalı.

İşsizlik Maaşı veya Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlanmayan kişilerden hâlihazırda sigortasız olanlar, bu destekten yararlanabilecek.

Netflix’ten 150 milyon dolarlık destek

Desteğe başvuru formu, kurumun Sinema TV Sendikasının resmî internet adresinden yayımlanacak. Netflix, Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelindeki sinema ve televizyon emekçilerine maddi destekte bulunuyor. Dünya geneline 150 milyon dolar destek vereceğini açıklayan Netflix firmasıyla Türkiye’de Sinema TV Sendikası ve İKSV anlaştı.

Exit mobile version