Kategoriler
Emlak Haberleri

Neva Towers, Moscow City’de iş ve konut yaşamına kapılarını açtı

Neva Towers, Moscow City’de iş ve yaşam merkezi olarak kapılarını açtı. Rönesans Holding çatısı altında, Rönesans Development tarafından geliştirilen proje, Rusya projeleri arasında önemli bir yer edindi. Rus devlet haber ajansı Ria Novosti’ye göre, Moskova Devlet İnşaat Denetim Komitesi (Mosgosstroynadzor), işletime izin veren isim oldu.

Neva Towers, Moscow City’de açılışı yaptı

Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Development tarafından Moscow City’de geliştirilen Neva Towers, Moskova Devlet İnşaat Denetim Komitesi (Mosgosstroynadzor) üzerinden işletim izni aldı. Rus devlet haber ajansının yapmış olduğu habere göre, tesis inşaatı resmen sona erdi. Proje detaylarını veren Novosti, Neva Towers projesinin, dört katlı bir stylobat ve bir yer altı otoparkından meydana gelen, iki kule olarak bildirmiştir. Ofis ve dairelerin içinde bulunduğu kulelerde, kat sayısı 68 ve 79’dur. 23 ülkede faaliyetlerini aktif bir biçimde sürdüren Rönesans Development ve Rönesans Construction, Türk işadamı Erman Ilıcak tarafından kurulmuştur. 1993 yılında kurulan şirkette inşaat holdingin bir parçasıdır. Ria Novosti tarafından yapılan vurgulamada, “Özellikle Rönesans, Moscow City’de yükselttiği gökdelenlerin, “Ostrov Meçti” eğlence parkının, St. Petersburg’da konumlanan Lakhta Center’ın, Avia Park ve Mega alışveriş merkezlerinin inşasını yeniden yaptı. Yalnızca bu projelerle kendini sınırlandırmayan Rönesans, Peugeot Citroen ve Mitsubishi fabrikaları, Kaluga’da Volvo, St. Petersburg’da Hyundai, Vsevoljsk’ta Ford, Soçi havaalanı ve Kazan Devlet Üniversitesi’ne el attı” açıklamasında bulundu.

Projede ödüle doyulmadı

Neva Towers projesi, iş ve yaşam merkezini bir araya getiriyor. Moscow City’de konumlandırılan iki yüksek kule, yapı bakımından çok katlı bina olarak geçmektedir. 337 metre yüksekliğindeki 79 katlı bir konut binası ile 65 katlı bir ofis binasından oluşan projede brüt bina alanı 357 bin metrekare olarak aktarılıyor. 2019’un sonlarında 79 katlı kuledeki konut alanları tamamlanırken, 2020 yılında ise tüm etaplara ağırlık verildi. Rönesans İnşaat’ın ödül üstüne ödül aldığı projede, “International Property Awards” (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında “Dünyanın En İyi Uluslararası Çok Katlı Konut Projesi” seçilmiştir. Bu kategoride Rusya’nın ilk ödülünü almayı başaran Rönesans, çevre dostu özelliğiyle de tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu sayede LEED Altın Sertifikası kazanan şirket, CRE All-Russia Awards 2020’de, En İyi Karma Proje ve Yılın En İyi Anlaşması ödüllerini kazanan isim oldu.

Exit mobile version