Kategoriler
İhaleler

Nevşehir Belediyesi 30 arsası için ihale duyurusunda bulundu

Nevşehir Belediye Başkanlığı 30 arsasını ihale yöntemiyle elden çıkaracak. Başkanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 mahallede bulunan 30 arsa için 23 Eylül 2020 tarihinde ihale düzenlenecektir. Satışların açık teklif usulünce yönetileceği bildirilirken, güne dair detaylar aktarılmıştır.

Nevşehir Belediye Başkanlığı ihaleye hazırlanıyor

Nevşehir Belediye Başkanlığı yapmış olduğu açıklamada, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazların satışı için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun hükümleri uygulanacaktır. İhale günün 23 Eylül Çarşamba günü, belirlenen saatlerde Nevşehir Belediye Encümenince Meclis Toplantı Salonunda yapılacak.

İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişilerin belirli şartları yerine getirmesi ve istenen belgeleri ibraz etmesi gerekiyor. Bununla birlikte kanuni olarak ikametgâh sahibi olması zorunludur. Arsalar için belirlenen geçici teminat bedelinin yatırılması ve istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde sunması en önemli şartlardan birisidir. Geçici teminat bedelini yatırmayanlar ihale günü katılım sağlayamaz. İmza sirkülerinin verilmesi, tüzel kişi olması halinde ise tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerine dair evrakları tamamlanması isteniyor.

Şartları yerine getirmeyene katılım izni yok

Ortak girişimde bulunulması durumunda, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri (a) ve (b) bentlerindeki esaslara uygun bir şekilde gerekli belgeleri temin etmeleri gerekmektedir. Ayrıca istekli adına vekâleten katılım sağlayan kişinin, istekli adına teklifte bulunması ve kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerinin bulunması son derece önemli.

İstekli tarafların ortak girişimleri bulunuyor ise noter onaylı ortak girişim sözleşmesi vermesi istenir. Açık teklif usulünce yönetilmesi beklenen ihalede teklif mektubu şartname örneğine uygun hazırlamalı. Son olarak; ihaleyle ilgili daha geniş bilgiye sahip olmak isteyenler belediyenin İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden 100,00 TL ödeme yaparak yardım alabilirler.

Muhammen bedelleri belirlendi

nevsehir belediyesi arsa muhammen bedeli

Verilen tabloda belirtilen taşınmazlar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45.nci maddesi gereğince gerçekleştirilecektir. Açık teklif usulünce yürütülmesi beklenen ihaleye katılım sağlamak isteyenler geçici teminat üzerinden ödeme yapmalıdır. İhalede hak sahibi olan kişi; ihale bedelini onay tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapmak zorundadır. Peşin ödemelerde indirim bulunmamakla birlikte, taksitli ödemek isteyenlere 4 taksit imkanı sağlanır. Buna göre: Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayları beklenen ödemelerin yapılacağı zaman dilimleridir.

Arsalara ilişkin bilgileri almak isteyenler belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaatta bulunmalıdır. İhalede yer alan her türlü masraf ise alıcı taraf tarafından ödenecek. (Vergi, resim, tapu giderleri vb.)