Kategoriler
Ekonomi

New York’ta ünlü markalar yağmaya karşı hazırlık yapıyor

Koronavirüs salgını büyük bir panik dalgasına sebebiyet vermesi yeni önlemlerin getirilmesine sebep oldu. Avrupa ülkelerinde yükselen vaka sayıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve yasağa uymayanlar yüzünden ordu sokağa inmişti. Getirilen tedbirlere karşın dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklar, iş kayıpları büyük maddi sorunları beraberinde getirdi. ABD’de ünlü markalar gelecek günler için mağazaları yağmaya karşı koruma kararı aldı.

Ünlü markalar yağmaya karşı hazır

Büyük mağaza zincirlerinin ön planda olduğu mağazalar yaşanması olasılık gözüyle bakılan yıkıma hazırlanıyor. Özellikle mağazalar vitrinlerine yapılacak saldırıları düşünülerek tahta plaka ve kalaslarla kapatarak önlem almaya başladılar. ABD’de salgın hastalığın yükselişte olduğu sıralarda mevsimsel grip gözüyle bakılan salgın şimdilerde panik dalgası yarattı. Geçen hafta New York eyaletinde getirilen sokağa çıkma yasağı alınan tedbirlerde gecikme yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle mağazalar Manhattan kentinde kendi önlemlerini almaya çalışıyor.

Eğlence ve alışveriş merkezlerinin yoğunlukta olduğu Soho bölgesinde vitrinler hızla boşaltılırken, camlar ve kapılar tahta plakalarla örtüldü. Tedbirin alınma amacı arasında New York Belediye Başkanı’nın son günlerde yaptığı açıklamalar gösteriliyor. Mayıs sonuna kadar sürmesi beklenen sokağa çıkma yasağı ve virüsün nüfusun yarısına bulaşabileceği ön görüsü markaları harekete geçirdi.

ABD’den 20 trilyon dolarlık dava

Yaşanan gelişmeler karşısında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın “Çin Virüsü” diye seslendirdiği koronavirüsü karşısında ülke genelinde ırkçılık artarken, ABD ekonomide gelişen olumsuzlukların acısını Çin’den çıkarmaya niyetli görülüyor. Çin’e 20 trilyon dolarlık bir tazminat davası açan Amerika, Çinli yetkilileri terörizme finans desteği sağladığı suçlamasında bulundu. Bunun sonuçları arasında vatandaşlarının ölümüne ve zararlarına neden olan Çin ülkesi için komplo ve ihmal suçlamalarını dosyaya ekledi.