Kategoriler
Proje Haberleri

Nişantaşı Koru döviz ile değil TL ile satılacak

Dap Yapı firması tarafından İstanbul, Nişantaşı’nda hayata geçirilen Nişantaşı Koru projesinde ön talep toplama süreci devam etmektedir. İnşaat çalışmalarına başlanan projede ise daire satışlarına yakında başlanması planlanmaktadır. Projenin yer aldığı bölgede konut satışları genellikle döviz olarak yapılmaktadır. Ancak Dap Yapı Nişantaşı’nda yer alan projesini döviz ile değil TL ile satmayı planlamaktadır.

Satışlar TL ile ve vadeli olacak

Talep toplama süreci devam eden Nişantaşı’ndaki projede yer alan dairelerin fiyatları piyasaya göre daha uygun olacağı belirtilmektedir. Firma tarafından bu konuda yapılan açıklamada daire fiyatlarının son 15 yıldır çevrede inşa edilen dairelere göre yüzde 30 ile 40 arasında daha ucuz olacağı belirtilmektedir. Nişantaşı konut projesinde  TL ile satış yapılması planlanırken aynı zamanda vadeli satışların yapılması da planlanmaktadır.

Dap Yapı Nişantaşı Koru yüzde 100 prim yapacak

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada projenin olduğu yerde dairelerin çoğunlukla döviz ile satıldığını belirtti. Yılmaz, “Biz dövizin çoğunlukla kullanıldığı bu ortamda Türk lirası ile vadeli satış yapacağız. Böylece daire satın almayı düşünenleri kur riskine karşı koruyup hemde doğru bir yatırım ile kazanç sağlamalarını planlıyoruz. Nişantaşı ve çevresinde bulunan yerlerde son 10 ile 15 yılda hayata geçirilen evleri piyasa değerlerini inceledik. Ön talep dönemi fiyatlarının bölgenin yüzde 40 altında olduğunu da böylece görmüş olduk. Bu sebeple Nişantaşı projemizin yüzde 100’ün üzerinde bir prim yapma ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Firma, İstanbul, Nişantaşı, Teşvikiye’de bulunan araziyi Emlak Konut GYO tarafından yapılan ihalede almıştı. İhale sonucuna göre firma kendini bünyesindeki Eltes-İstlife şirketleri 25 bin metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde inşa edilecek olan proje için 1 milyar 763 milyon 750 bin TL satış toplam geliri taahhüt etmişti. Arsa sahibi olan Emlak Konut’a düşen gelir ise 705 milyon 500 bin TL olmuştu. Ancak bu anlaşmadaki tutarın çok daha üzerine çıkabileceği firma tarafından belirtilmektedir. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, proje değerinin bu tutardan daha yüksek olacağını belirtti.

Bahçe villa konseptli proje olacak

Firma Sağlıklı Ev konsepti ile ilk olarak Çekmeköy Ormanköy projesini başlattı. Şimdide firma ayı konsepti Dap Yapı Nişantaşı Koru projesinde uygulamaktadır. Bu projede ayrıca bahçe villa konsepti geliştirilmiştir.  Bu konsept sayesinde evinize ister binadan isterseniz bahçenizden girebiliyorsunuz. Konut projesi 5 blokta toplam 161 adet konuttan meydana gelmektedir. Projede yer alan bu konutları alanları ise 85 ile 760 metrekare arasında değişmektedir. Dairelerin 19 tanesi bahçe villa, 47 tanesi ise havuzlu teras villa olarak hayata geçirilmektedir.

Diğer proje haberleri için tıklayınız

Exit mobile version