Kategoriler
Proje Haberleri

Nişantaşı Koru lüks tekne konseptinde inşa ediliyor

Dünyada tüketici beklentilerinin değişimi, salgın etkisi, konfor ihtiyacının artması gibi nedenlerle lüksün de tanımı değişmiştir. Bundan 20-30 yıl önce merkezi bölgelerde yeni bir bina lüks olmaya yeterliydi. Fakat günümüzde tüketiciler artık yeni ve lüks kavramları ile de yetinmeyip kendilerine ‘’lüksün ötesinde’’ daha güçlü savlar sunulmasını beklemektedirler. Dap Yapı bu beklentilerin farkına vararak ‘’lüksün ötesinde’’ tasarladığı yeni konseptini Nişantaşı’na getirmektedir. Nişantaşı’nda ‘’lüksün ötesinde’’ bir yaklaşımla sunulan Nişantaşı Koru projesi ve bir evi ‘’lüksün ötesinde’’ yapan 5 kriter bulunmaktadır.

Bir Evi “lüksün ötesinde” yapan 5 kriter

Nişantaşı’nda ‘’lüksün ötesinde’’ bir yaklaşımla sunulan Nişantaşı Koru projesi ve bir evi ‘’lüksün ötesinde’’ yapan 5 kriter bulunmaktadır. Bu 5 kriter şu şekilde sıralanmaktadır:

1. İlk kriter, şehrin merkezinde dünyaca ünlü ve köklü bir semtte bulunması

Nişantaşı Koru projesi, iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’un merkezinde bulunmaktadır. Bu proje şehir dışından veya yurtdışında gelenlerin dahi mutlaka ziyaret etmeden dönmediği dünyanın en köklü ve saygın semtlerinden Nişantaşı’nda bulunmaktadır. Proje lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer almaktadır. Dünyanın ileri gelen lüks ve prestijli markalarının bulunduğu Abdi İpekçi Caddesi’ne 650 metre mesafededir. Ayrıca City’s Alışveriş Merkezi’ne ise 300 metre mesafede bulunmaktadır. Bu anlamda Hermes, Louis Vuitton, Prada ve Gucci gibi lüksün zirvesindeki markalara da “kapı komşusu’ konumunda bulunmaktadır. Abdi İpekçi Caddesi, Uluslararası gayrimenkul firması Cushman&Wakefield’in 65 ülkenin 330 alışveriş caddesini sıraladığı araştırmada ilk 10’da yer almaktadır. Ayrıca San Francisco’daki Union Square ve New York’taki 5. Cadde’yle aynı kategoride bulunmaktadır.

2.‘’Lüksün ötesinde’’ bir konutun ikinci kriteri ise benzerine az rastlanır, sınırlı sayıda bir yapıya sahip olması

Benzerine az rastlanır, sınırlı sayıda kişinin sahibi olabileceği bir proje olan Nişantaşı Koru projesi, 25 dönüm arazi üzerine konumlanmaktadır. Ayrıca sadece 160 seçkin insanı ayrıcalıklı bir yaşamla buluşturmaktadır. Bahçe villa konforunu Nişantaşı’nda ilk kez şehrin merkezine taşıyan projede dairelere bina girişi ile birlikte bahçeden de girilebilmektedir. Üstelik teras villalarda ise mimaride doğanın iyileştirici gücü ön plana çıkarılmaktadır.

3. Üçüncü kriter ise lüks tekne mantığıyla tasarlanan, kişiye özel konut seçenekleri olması

Tüketicilerin lüks beklentilerini yeniden oluşturan Nişantaşı Koru projesinin en önemli ayrıcalıklarından olan; yüksek tavanlar, geniş teras ve bahçeler, geniş salonlar, geniş ve konforlu odalar ve mutfaklar oluşturmaktadır. Lüks tekne mantığıyla tasarlanan Nişantaşı Koru’da 6. katta dairenize özel Boğaz manzaralı sonsuzluk havuzları bulunmaktadır. Ayrıca 8 metreye ulaşan tavan yükseklikleri, bahçe villa ve teras villa konsepti ile daire büyüklüğünde teraslar bulunmaktadır. Söz konusu proje, geniş ve ferah yaşam alanlarıyla birlikte kişiye özel son derece seçkin hizmetleri lüksle birleştirerek sunmaktadır.

4. Dördüncü kriter, bir miras gibi babadan oğula geçecek, bulunduğu şehre değer katacak kıymetli bir sanat eseri niteliğinde olması 

Dap Yapı, proje geliştirdiği bölgelerin karakteristiğine uygun, yenilikçi projelere imza atmaktadır. Her detayın titizlikle düşünüldüğü Nişantaşı Koru projesinde lüksü yeniden tanımlayan ayrıcalıklarıyla, nesilden nesile miras kalacak kadar değerli bir proje sunuyor.

5. Beşinci ve son kriter ise elbette ‘’sağlıklı ev’’ kriterleri barındırmalıdır.

Dap Yapı, bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle beraber, Çekmeköy’de 58 bin 300, Nişantaşı’nda 18 bin kişilik hedef kitlenin beklentilerini dinlemiştir. Böylece Türkiye’de ve Dünyanın çeşitli ülkelerinde tescillenen ‘’Sağlıklı Ev’’ konseptini geliştirmiştir. Dap Yapı ‘’Sağlıklı Ev’’ konseptinin ilkini, Çekmeköy Ormanköy projesiyle gerçekleştirmiştir. Ayrıca aynı konsepti şimdi Nişantaşı’na taşımıştır. Başta Ihlamur Kasrı olmak üzere komşusu olunan 60 bin metrekare alana sahip adeta küçük bir orman olan koru alanından gelen bol oksijen sayesinde, şehrin merkezinde zinde ve konforlu bir yaşam sunacak.

Bir konutun sağlıklı olması için 5 kriteri karşılaması gerekmektedir;

1-  Birincisi yüksek katlı olmamasıdır. İhtiyaç duyulduğu anda yürüyerek çıkılabilen yükseklikteki konutlar sağlıklı ev olarak tanımlanmaktadır.

2- İkincisi balkon, teras ve bahçe… Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da bulunmuyorsa mutlaka geniş balkona sahip olmalıdır. Nişantaşı projesi, bütünüyle bir ‘villa bahçe’ ve kişiye özel detayların düşünüldüğü ‘lüks tekne’ mantığıyla tasarlanmıştır.

3-  Üçüncüsü ise orman, koru ve yeşil alan… Yapılan çalışmalar gösteriyor ki yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi gelmektedir. Bu anlamda tamamen ‘orman içi’ mantığıyla Nişantaşı’nın en yeşil projesini hayata geçirilmiştir.

4- Dördüncüsü ise havalandırma sistemi… Bu açıdan bakıldığında ‘Sağlıklı Ev’ denildiğinde, her dairenin havalandırma sisteminin pandemi sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması gerekmektedir. Ayrıca kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması ve doğal havalandırma olması gerekmektedir.

5- Beşinci ve son kriter ise en son deprem yönetmeliğine uygun inşa ediliyor olmasıdır.

“Önceliğimiz deprem güvenliği.”

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Sağlıklı Ev’’ konseptinin en önemli kriterlerinden biri olan deprem konusuna dikkat çekmiştir. Başkan Yılmaz, “DAP Yapı’nın bundan önce yaptığı tüm projelerde olduğu gibi Nişantaşı’nda da önceliğimiz deprem güvenliği.” ifadelerini kullanmıştır.

Ziya Yılmaz, Nişantaşı’nda bulunan konut stokunun ortalama yaşının 50 ile 60 yıl arasında değiştiğine değinmiştir. Bununla birlikte “Depremden korunmanın ilk şartı, en son güncellenen deprem yönetmeliklerine uygun güvenli konutlarda yaşamaktır. Nişantaşı Koru projesinde çevre dostu ve Nişantaşı dokusuna yakışır, deprem güvenlikli yapılar inşa ediyoruz. Özetle; malzeme, statik ve çözüm anlamında depreme karşı dünyanın en son teknolojilerini kullanarak geliştirdiğimiz bir proje.” şeklinde konuşmuştur. Ayrıca Yılmaz, mimarisi ve tasarımı ile yıllar boyunca değer kazanacak bir proje geliştirdiklerini belirtmiştir. Şunları da eklemiştir; “İlk günden beri, yatırım yaptığımız bölgelere değer katma vizyonuyla hareket etmekteyiz. Bir geliştirici olarak, örnek projeler geliştirdik. Yaptığımız iş aslında küçük kum tanelerinden büyük sanat eserleri yapmaktır.

Nişantaşı Koru projesi ile de bu anlamda nesilden nesile aktarılacak olan bir proje tasarladık. Dünyada parmakla gösterilecek ve yıllar boyunca değerini koruyacak bir eser geliştirdik. DAP Yapı’nın yenilikçi vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleşimi olan bu proje; iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’un Nişantaşı ilçesinde 50 yıl sonra bile değerine değer katacak oldukça kıymetli bir eser olacak.” ifadelerini kullanmıştır.

Lüks Tekne Mantığıyla Kişiye Özel Çözümler

Nişantaşı projesindeki üniteler, bütünüyle lüks tekne mantığıyla malzemeler birbiriyle uyumlu olmaktadır. Ayrıca yaşam alanlarının en verimli şekilde kullanıldığı, kalitenin ve konforun üst düzey biçimde dizayn edilmiştir. Projede bağımsız bölüm sayısı da az tutulmuştur. Kat yüksekliği 5 ile 10 kat arasında sınırlandırılmıştır. Konutlardaki tavan yüksekliği ise minimum 4 metre olarak planlanmıştır. Böylece yüksek tavanlı, ferah ve insanın içini açan yaşam alanları tasarlanmıştır.

Dap Yapı konut ve yaşam alanı anlamında Nişantaşı’nda, olmayan bir lüksü getirmiştir. Bahçe villa konseptini de Nişantaşı’nda bir ilk olarak sunacaktır. İster binadan isterseniz bahçeden evinize gireceğiniz, çocuklarınızın bahçede oynarken sizin havuzda vakit geçirebileceksiniz. Doğayı ve lüksü villa konforunda, Nişantaşı’nda yaşanacak konutlar sunulmaktadır.

Daire Büyüklüğünde Teraslar

Projede doğanın ‘iyileştirme’ gücünün ön plana çıkarıldığı Dap Yapı Nişantaşı Koru projesi içerisinde daire büyüklüğünde teraslar bulunmaktadır. Bu teraslar sayesinde temiz hava ve bol oksijen; salonlar, yatak odaları ve mutfaklardan evinizin içine dolacaktır. Başta Ihlamur Kasrı olmak üzere komşusu olduğunuz 60 bin metrekare alana sahip adeta küçük bir orman olan koru alanından gelen bol oksijen sayesinde, kentin merkezinde olmanıza rağmen, kendinizi ormanda yaşıyormuş gibi zinde hissedeceksiniz.

Yerine göre salonunuzdan terasınıza geçip, misafirlerinizle keyifli koru ve Boğaz manzarasına karşı keyifli sohbetler edebilirsiniz. Ayrıca yerine göre de yatak odanızdan terasınızdaki havuza geçip güne spor yaparak başlayabilirsiniz. Mutfaklardan hem salonlara hem de teraslara ulaşılmasıyla adeta bir teknede yaşar gibi Nişantaşı’nın kalbinde her detayı özenle hazırlanmış, özel lüks konsepti hayata geçirilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version