Kategoriler
Proje Haberleri

Nişantaşı Koru yeşile komşu olması ile dikkat çekiyor

Salgın süreciyle birlikte, park ve koru manzaralı veya yürüme mesafesinde geniş yeşil alanına sahip gayrimenkul projelerine olan ilgi oldukça artmıştır. Araştırmalara göre; yeşil alanda bulunan konutlardaki değer artışı potansiyeli, diğer konutlardan yüzde 47 daha fazla olmaktadır. Bu kapsamda Nişantaşı Koru projesi yeşile komşu olması ile yoğun talep görmektedir.

Salgın sürecinde insanların konuttan beklentileri değişiklik göstermiştir. Ayrıca salgın nedeniyle evde geçirilen süre arttı. Haliyle balkon, teras ve bahçe gibi alanların önemi daha net anlaşılmıştır. Böylece parklara, yeşil alanlara komşu konutlar daha çok tercih edilir duruma gelmiştir. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren DAP Yapı, konutlardaki beklentinin değişmesiyle ilgili bir açıklama yapmıştır. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; bahçeli konutlara talep yüzde 228 artmaktadır. Ayrıca balkonlu konutlara yüzde 100’e yakın oranda artmış durumdadır. Yalnızca İstanbul’da değil, dünyanın önemli metropollerinde de parka, koruya yakın konutların yatırımcının yeni gözdesi olduğu belirtilmiştir.

Ekonomik kazanç olarak varlığını hissettirmektedir

Dünyanın ileri gelen gayrimenkul danışmanlık firmalarından Knight Frank’in ‘Living By Park 2020’ raporuna göre; gayrimenkul yatırımcılarının lüksten beklentilerinin dünyanın her yerinde değiştiğine dikkat çekmiştir. Bu konuda yapılan açıklamada; yeni lüks ölçütlerinde orman ve koru kavramının öne çıktığı belirtilmiştir. Ayrıca bu beklenti yalnızca yaşam kalitesi olarak düşülmemelidir. Aynı zamanda ekonomik kazanç olarak da varlığını hissettirdiği vurgulanmaktadır. Bundan dolayı şu bilgilere yer verilmiştir; “Gerek Knight Frank 2020 The Wealth Report, gerekse Dünya Şehirleri Kültür Forumu’na (World Cities Culture Forum) göre yeşil alana, parklara ve koruya komşu olan konutlarda fiyat artış potansiyeli şehirdeki başka konutlara göre yüzde 47 daha fazla olmaktadır. Bu artış potansiyelinin İstanbul’da ise yüzde 200’ü aştığı düşünülmektedir.

Nişantaşı Koru projesi kapsamındaki 5 kriter

 DAP Yapı farklılaşan bu beklentileri inceleyerek tasarladığı yeni projesini Nişantaşı’nda hayata geçirmektedir. Ön talep toplama döneminden sonra resmi olarak satışına başlanmıştır. Ayrıca Nişantaşı Koru projesi, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi’yle Ihlamur Kasrı arasında konumlanmaktadır. Şirket tarafından yapılan açıklamada proje hakkında şu bilgiler verilmiştir; “Sanatın, modanın ve lüksün merkezi olan Nişantaşı’nda, dev koru alanına komşu projede ‘yeni lüks’ kavramını tanımlamak için oluşturulan 5 kriter bulunmaktadır. Bu kriterler;

1) Nişantaşı Koru projesi, kentin merkezinde dünyaca ünlü ve köklü bir semtte bulunmaktadır. Proje, dünyanın ileri gelen lüks ve prestijli markalarının olduğu Abdi İpekçi Caddesi’ne 650 metre mesafede bulunmaktadır. Ayrıca City’s Alışveriş Merkezi’ne ise 300 metre mesafede yer almaktadır. Uluslararası gayrimenkul firması Cushman&Wakefield’in 65 ülkenin 330 alışveriş caddesini sıraladığı bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmada ilk onda Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi yer almaktadır. Üstelik San Francisco’daki Union Square ve New York’taki 5. Cadde’yle aynı kategoride bulunmaktadır.

2) Projedeki konutlara sahip olmak için sınırlı sayıda satış yapılmaktadır. 25 dönüm araziye inşa edilen koruya komşu 160 konut bulunmaktadır.

3) Lüks tekne anlayışıyla tasarlanan projede kişiye özel konut alternatifleri bulunmaktadır. Yüksek tavanlar, geniş teras, bahçeler, geniş salonlar odalar ve mutfaklar tasarlanmıştır. Bahçe villa ve teras villa konseptiyle konut büyüklüğünde teraslara yer verilmektedir. Ayrıca teraslarda havuzlar da kullanılmıştır.

4) Proje miras gibi babadan oğula bırakılan, bulunduğu kente önem katan değerli bir sanat eseri niteliğindedir.

5) Son kriter ise ‘sağlıklı ev’ özellikleri bulundurmaktadır. DAP Yapı, salgın süreciyle beraber, Çekmeköy’de 58.300 ve Nişantaşı’nda 18.000 kişiden görüş almıştır. Böylece ‘sağlıklı ev’ konseptini geliştirmiştir. Bu şirket, sağlıklı ev konseptinin ilkini, Çekmeköy Ormanköy projesinde uygulamıştır. Şimdi aynı konsepti Nişantaşı’na taşımaktadır.”

Kıymetli Yatırım Ürünü

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, mimarisi ve tasarımıyla uzun yıllar değer kazanacak bir proje geliştirdiklerini belirtmiştir. Ayrıca; “Lüksün ötesinde bir yaşam arzulayan insanlar, her zaman park, yeşil alanlar ve koruya komşu konumda bulunan gayrimenkulleri hem yaşamak hem de ender rastlanan bir konut olduğu için yatırım yapmayı tercih etmişlerdir. Bu sebeple dünyanın neredeyse her yerinde park ve koruya komşu konutlar az bulunan kıymetli yatırım ürünleri olmuştur. Covid-19 etkisiyle uzun süre evlerde karantinada geçiren insanlar, artık hayatlarının kıymetini çok daha iyi anlamaktadır.

Ayrıca yeşil bir doğanın içinde yaşama fırsatı bulunmuyorsa şehir merkezindeki yeşil alanı yoğun park ve koru alanlarına yönelmektedir. Londra ve New York gibi yıllık konut fiyatlarını  yüzde 5 yükseldiği zamanlar dahi yabancı ekonomistler tarafından ‘sert fiyat artışı’ biçiminde yorumlanmaktadır. New York’da park ve koruya komşu konutlara ilgi yüzde 63 oranında artış göstermektedir. Ayrıca Londra’da bu oran yüzde 75’e kadar artış göstermiştir. İstanbul’da ise bu artışın bazı bölgelerde yüzde 200’ü aştığı düşünülmektedir. Tüm bu veriler salgın süreci ardından, hep ihtiyacımız olan doğaya komşu yaşamanın önemini bir kez anlamış olmaktayız.” şeklinde konuşmuştur.

“İhtiyacı Gördük”

Başkan Ziya Yılmaz, projeleri hakkında bilgi vermiştir. Yılmaz, “DAP Yapı olarak bu ihtiyacı gördük. Böylece Nişantaşı Koru projesi kuşaktan kuşağa miras olarak bırakılan, dünyada parmakla gösterilecek ve uzun yıllar değerini koruyacak bir proje geliştirdik. Proje bitiminin ardından Nişantaşı’na gelen insanlar, bu projeyi de gezip görmek isteyecekler. DAP Yapı’nın yenilikçi vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleşimi olan bu proje; dünya başkenti İstanbul’un göz bebeği Nişantaşı’nda, 50 yıl sonra dahi değerine değer katacak kıymetli bir eser haline gelecektir.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version