Kategoriler
Ekonomi Gündem

Normalleşme planı uyum sürecini başlattı

Normalleşme planı hazırlandı; çalışanların yüzde 50’si ofis ortamına geçmek için gün sayıyor! Türkiye’de yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamına alınan ve faaliyetleri durdurulan iş yerleri yakın zamanda kapılarını yeniden açarken; şimdilerde ofis ortamında çalışan pek çok kişi özledikleri iş hayatına geri dönüş yapabilecek. Sürece uyum sağlayan Boyner Grubu, personelleri adına aldıkları yeni tedbirleri geri dönüş sürecine aktarıyor.

Normalleşme planı son derece önemli

Türkiye’nin yakın zamanda “normalleşme” adı altında tedbirlerin kaldırdığı alanlar üzerinde, özellikle turizm sezonu adına çalışmalar başlatıldı. Ülkeye dövizin girmesinde en büyük katkının turizm sektörü olduğu bilinirken, bu yıl Avrupa’dan Türkiye üzerine talep oldukça az. Sokağa çıkma yasağının kademeli olarak kaldırıldığı ülke genelinde, evlerini home-office ortamına dönüştürenler nihayet ofislerine kavuşuyor. Tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte şirketin çalışanları adına bir yol haritası düzenlediği Boyner Grup, aldıkları önlemlerden bahsetti.

Boyner Grup İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Emek Yurdanur, yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığında ev ortamına taşınan çalışanları için, uyum sağlama sürecine uygun yol haritası belirlediklerini açıkladı. Mağaza ve ofislerin geri dönüş hazırlıklarını neredeyse bitirmek olduğundan bahseden Yurdanur, çalışanlarının sağlıklarını gözettiklerini belirtiyor. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) uzmanları ve iş yeri hekimleriyle birlikte başlatılmış olan normalleşme planı için yoğun görüşmelerin ayrıca devam ettiği bildirildi.

Personellerin hepsi geri dönüş yapmayacak

Emek Yurdanur, kademeli olarak normalleşme sürecine adım atacaklarını belirtirken, aynı zamanda çoğu çalışanın hemen geri dönüş yapmayacağını aktardı. Türkiye genelinde 8 bin Boyner çalışanından, sadece 7 bininin mağazalarda çalıştığı kaydedilirken, bu rakamdan yalnızca bin kişi ofis ortamında iş yaşamını sürdürüyor. Hazırlanan plan dahilinde ekiplerin ikiye bölüneceği ve oluşacak yoğunluğun önüne geçeceklerini aktaran Yurdanur, 1 Haziran tarihinden itibaren Boyner Grubu’nun normalleşme planı için hazır olduklarını iletti. Ayrıca şirket adı altında çalışan kronik hastaların haziran ayında işe başlamayacağı süreçte, ekipler birer hafta ile geri dönüşleri uygulayacak.

Çalışan sağlığı için alınan önlemler nelerdir?

Önlemlerin çalışanların sağlığı açısından evden itibaren başladığı süreçte, personel servislerinde yeni kurallar belirlendi. Servis şoförü dahilinde herkesin maske takacağı kapalı alanda, aynı zamanda az sayıda personelin taşınmasına izin verilecek. 10 kişilik servislerde 4 veya 5 kişi seyahat edebilirken, bulaşma riskine karşı servis içlerinde yeme ve içme aktivitelerine son verildi.

Bina içerisindeki havalandırma sisteminin yenilendiğini aktaran Yurdanur, temizlik ekipleri tarafından binanın titizlikle dezenfekte edildiği aktarıyor. Personellerin ateş ölçümüne tabi tutulacağı süreçte, bina genelinde yarım saatte bir dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte ortak kullanımın yoğun olduğu yemekhaneler, hazırlanan normalleşme planı içerisinde unutulmamıştır. Az sayıda personelin masaya oturması izin verileceği gibi “sosyal mesafe” kuralları gözetilmeye devam edilecek. Masalar arasına plastik cam konulacağı süreçte, kişiler tek kullanımlık malzemeler ile yeme ihtiyacını giderecek. Bulaşa oldukça açık olan tuzluk, sebil gibi ortak temas malzemeleri yemekhaneden kaldırıldı. Çayların demlenmeyeceği ofislerde, artık poşet çay uygulamasına geçiliyor. Yemeklerin paketli geleceği öğle vakitlerinde ofis çalışanları için maske takmak zorunlu.