Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Northgate Ankara projesi başkente 10 bin konut kazandıracak

Northgate Ankara projesiyle Ankara’nın havasını değiştirmeye gelen HNN Yapı Teknik, toplamda 2 milyon metrekareyi bulan dev karma projesi hakkında detaylar verdi. Şirket bünyesi altında çıkılan bu yol, başkente AVM, otel, üniversite, sosyal tesis ve fuar alanları gibi daha pek çok alan kazandıracak.

Northgate Ankara ile yeni bir iz

HNN Yapı Teknik, ‘Northgate Ankara’ projesi için çalışmalarını hızlandırdı. 10 bin konutluk dev projenin karma olacağını aktaran şirket; proje çatısı altında AVM, otel, üniversite, hastane, sosyal tesis, fuar alanı, konut ve ofis alanlarına hayat veriyor. 8 milyar 151 milyon TL bütçe ile başlatılan çalışmalar, projenin bitmesiyle birlikte alıcılarına kapılarını açacak. Neredeyse on binlerce kişiye ulaşan nüfusu içinde barındıracak olan karma proje, Türkiye’nin en büyük projelerinden birisidir. Başkente kazanımlarıyla konuşulması beklenen proje için kültürel donatılar şimdiden yerini aldı. Ankara’nın kuzey bölgesine konumlandırılan yeni yaşam alanı, ulaşım sıkıntılarının da önüne geçiyor. Buna göre, Ankara’nın yeni cazibe merkezi Northgate Ankara, Esenboğa Havaalanı’na 7 kilometre mesafede yer alan metro hattının üzerindeki projelerle komşuluk ilişkileri kurdu. Kuzey Ankara Projesi, Otonomi Projesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi gibi projelerle bağ kuran HNN Yapı Teknik, yaklaşık olarak 100 bin kişilik bir nüfus için hazırlık yapıyor.

Türkiye’nin en büyük karma projelerinden birisi

10 bin konuta imzasını atmayı planlayan HNN Yapı Teknik, karma projesi için toplamda 2 milyon metrekarelik araziyi kullanacak. Northgate Ankara’nın 1 milyon metrekaresini proje boyunca yeşil alana ayırması beklenen şirketten, 190 metrekarelik alanın sosyal yaşam ve ticari alanlara ayrılacak bilgisi geldi. 10 bin kadar konutun bulunduğu projede, 850 villa, 2.500 konut ve ofis bulunmaktadır. Ayrıca, 1.000 ticari ofis, 300 odalı 5 yıldızlı otel, 20.000 kişilik üniversite, 55.000 kişilik amfi tiyatroya yer veren proje sorumluları; 25.000 metrekarelik ticaret binası, 10.000 metrekarelik kongre merkezi ve 50.000 metrekarelik fuar alanı tasarladı. Tüm bu gelişmelerle birlikte dükkânlar için ayrılan metrekare sınırı 130.000’i buldu.

Projede teslim tarihi 2022

Başkentin çehresini değiştireceği konuşulan özel sektör yatırımlı karma projesi Northgate Ankara, ilk etap teslimlerini 2022 yılında başlatacak. İkinci etap inşaatıyla birlikte 2024 yılının diğer teslim yılı olacağını aktaran şirket, çalışmalarını hızlandırdı. Projenin 2028 yıllarında tamamlanması beklenirken; diğer iki etaplar için verilen süre 2026 ve 2028 oldu.

Exit mobile version