Kategoriler
Dünya Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Norveç’te 21 günün ardından ilk kez yeni ölüm kaydedildi

Norveç‘teki vakalarda yeniden artış görülürken iki kişinin daha yaşamını yitirdiği 20 Ağustos’tan itibaren ilk ölüm, dün gerçekleşti. Norveç’te bir kişi daha Kovid-19‘dan dolayı yaşamını yitirdi. Koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 265 kişiye ulaştı.

Öte yandan Norveç’teki vakalarda ağustos ayından itibaren eylülün başına kadar artış görüldü. 31 Ağustos’ta 147, 7 Eylül’de ise 127 kişiye daha koronavirüs tanısı yazıldı. Verdens Gang (VG) tarafından sağlanan verilere göre dün, 14 bin 458 teste karşılık 121 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Üç gün önceki yeni vaka sayısı 70, iki gün önceki yeni vaka sayısı ise 14’tü.

İskandinav ülkesindeki test sayısı 845 bin 522’yi bulurken vaka sayısı ise 11 bin 867 kişiye tırmandı. Ülkedeki vakalar yükseliş trendinde.

Norveç’te 5 kişi daha yoğun bakımda

Dün, beş kişi daha hastaneye yatırıldı. Hastaneye kaldırılanların dördü, başkent Oslo’dan. Kovid-19 nedeniyle 16 kişi, hastanede tedavi görüyor. Bunlardan biri, yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. VG’nin Norveç Halk Sağlığı Enstitüsünden aktardığı bilgilere göre test sonucunun pozitif çıktığı 11 bin 524 kişiden yüzde 90’ının sağlık durumu iyi.

Dün, yeni vakaların 41’i başkent Oslo’dan geldi. Yeni vaka sayısının yükseliş trendinde olduğu Oslo’da son 14 gün içinde 301 vaka tespit edildi. Başkentteki toplam vaka sayısı ise 3 bin 709’a tırmandı. Başkent Oslo’daki toplam 67 kişi, koronavirüs hastalığından dolayı hayatını kaybetti. Başkentteki Kovid-19 salgınına yakalanan dokuz kişi, hastanede tedavi görüyor. Oslo’yu vaka sayılarında Bergen izledi.

Yeni vaka sayısının yanı sıra toplam vaka sayısında da ikinci olan Bergen’de dün, 18 kişiye daha virüs bulaştığı tespit edildi. Bergen’de 14 gün içindeki vaka sayısı 250, toplamda 930 oldu. Dünkü yeni vaka sayısında üçüncü sıraya giren Indre Østfold yerleşim yerindeki dokuz kişiye daha pozitif tanı konuldu. Burada 14 gün içinde 38, toplamda ise 202 vaka tespit edildi.

Bærum ve Ås’ta beşer vaka

Öte yandan Bærum ve Ås’daki beşer kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Toplam vaka sayısında ilk üçe giren Bærum’daki toplam vaka sayısı 467 kişiye çıktı. Üniversite şehri olarak da nitelendirilen ve Norveç’e yakın mesafede olan Ås’daki toplam vaka sayısı ise 47 oldu.

Taşınmaz Haber