Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık SonDakika

Norveç’te 26 yeni vaka! Ülkedeki vaka sayısı

İki gün önce sekiz, dün 58, bugün ise 11 bin 553 teste karşılık 26 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

VG tarafından anlık yayımlanan verilere göre Norveç‘teki test sayısı 530 bin 446’ya, vaka sayısı da 9 bin 934 kişiye yükseldi. Vakaların yükseliş trendine girdiği İskandinav ülkesinde, 13 Ağustos’ta bir, 14 Ağustos’ta ise dört yeni ölüm kaydedildi. Ülkede, yaşamını yitirenlerin sayısı da 261 kişiye çıktı.

Oslo’daki vakalar artıyor

Norveç’te Kovid-19 testi pozitif çıkan sekiz kişi, hastanede tedavi görüyor. Hastaların ikisi yoğun bakım ünitesindeyken biri, solunum desteğine bağlı durumda. Yeni vaka sayısında yükseliş eğiliminin bulunduğu Oslo’da bugün, 12 kişinin daha testi, pozitif çıktı.

Başkent Oslo’da 14 gün içinde 208 vaka tespit edildi. Buradaki toplam vaka sayısı, 3 bin 197 oldu.

Norveç’teki yeni vakalar

Ülkede, bugünkü yeni vaka sayısında, başkenti Kristiansand’da üç kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Son 14 gün içindeki vaka sayısı, burada altı olurken toplamda 241’e yükseldi. Bergen ve Andøy’den ikişer; Melhus, Alta, Kongsvinger, Nes, Trondheim ve Lillestrøm’den ise birer yeni vaka bildirildi. Kristiansand’da  son 14 gün içinde altı, toplam 241 vaka tespit edildi.

Bergen, toplam vaka sayısında da ikinci sırada yer aldı. Vaka sayısında Oslo’yu takip eden Bergen’de iki hafta içinde 21 kişiye kovid-19 tanısı konuldu. Buradaki toplam vaka sayısı 614’e yükseldi.

Trondheim yükselişte

Trondheim şehrinde de vakalar, yükseliş eğiliminde. Trondheim’da son iki hafta içinde 84, toplam 380 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Lillestrøm’deki vakalar da yükseliş trendinde. Burada, son 14 günde, 17 vakaya rastlandı. Lillestrøm’deki vaka sayısı, toplam 275 olarak kayda geçti.

Nes’ten iki hafta içinde iki, toplamda 24 vaka aktarıldı. Kongsvinger’de, iki hafta içinde üç, toplamda 12 vaka tespit edildi. Alta’da, son iki hafta içinde bir, toplamda yedi vaka belirtildi.

Melhus’ta ise iki hafta içinde bir, toplamda dört vakaya rastlandığı kaydedildi.

Taşınmaz Haber