Kategoriler
Dünya Gündem Koronavirüs Sağlık

Norveç’te 7 günün ardından art arda birer kişi daha yaşamını yitirdi!

Vakaların tekrar arttığı Norveç‘ten yeni ölüm haberleri de gelmeye başladı. Ülkede, 10 Eylül’den bir hafta sonra bir yeni ölüm bildirilirken bugün de bir vefat  haberi geldi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısı da arttı. Yeni Tip Koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 266’ya çıktı.

Hastanede tedavi gören hasta sayısına dün, beş kişi daha eklendi. İskandinav ülkesinde, dün Kovid-19 hastası 20 kişi, hastanedeydi. Bu sayı, bugün dört kişi azalarak 16 kişiye düştü. Öte yandan dün, bir kişi daha yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kişi, bugün çıkarıldı. Solunum desteğine bağlı koronavirüs hastası sayısı, şu an için bulunmuyor.

Norveç’te yeni hasta sayısı

Norveç’te bugün 12 bin 698 teste karşılık 63 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Ülkedeki bilinen bulaş sayısı 940 bin 722 teste karşılık 12 bin 708 kişiye çıktı. Dün ve bugün birer vefat bildirilirken ülkede, Yeni Tip Koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı 267 kişiye yükseldi.

Yerel yönetimlerde Kovid-19

Norveç’te bulaş sayısının en yüksek olduğu il, başkent Oslo. Oslo’da bugün 26 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Verdens Gang’ın haberine göre Oslo’da 14 gün içinde 459 kişinin test sonucu, pozitif çıktı. Başkentteki bulaş sayısı 4 bin 10 kişiye yükseldi.

Kovid-19 bulaşıp tedavi görenlerden sekizi, Oslo’daki hastanede bulunuyor.

Pozitif olgu sayısının Oslo’dan sonra en yüksek olduğu il, Bergen. Her iki ildeki vakalar, yükseliş trendinde. Bergen aynı zamanda yeni bulaşın da en fazla olduğu şehir. Burada, bugün, dört kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. İki hafta içindeki olgu sayısı 365 kişiye çıktı.

Buradaki toplam bulaş sayısı bin 125 oldu.

Bærum üçüncü sırada

Toplam olgu sayısında, Bergen’i Bærum izledi. Buradaki yeni pozitif tanı sayısı iki olurken olgu sayısı toplam, 485 kişi.

Taşınmaz Haber

Exit mobile version