Kategoriler
Emlak Haberleri

Ocak-Mart Dönemi İçin Yapı İzin İstatistikleri

TÜİK yani Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak – Mart dönemi için yapı izin istatistikleri açıklamıştır. Belediyeler tarafından verilen bu yapı ruhsatlarının 2021 yılındaki orana göre çeşitlilik göstermiştir. Bina sayısında %131,8, yüzölçümü bakımından ise 87,5 oranında artış mevcuttur. Aynı zamanda değeri %144,3 daire sayısı %105,6 oranında artış gösterdiği de söylenmektedir.

Toplam Yüzölçümü Bakımından %58,6 Konut Alanı Olarak Seçilmesi

Yapı ruhsatı verilen yapıların 2021 yılında ilk 3 ayında toplam yüzölçümü bakımından 32,2 milyon metrekaredir. Bunun 19,5 milyon metrekaresi ise konuttur. Yedi buçuk milyon metrekaresi ise konut dışıdır. Ayrıca 6,3 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak geçmektedir. Bu toplam yüzölçümü bakımından gerçekleştirilir.

Yapı İzin İstatistikleri Bakımından İzin Belgesi Verilen Yapıların Yüzölçümünde Artış

Belediyeler tarafından yapı kullanım izin belgeleri 2021 yılının ilk 3 ayında önceki yıla göre çeşitlilik gösteririr. Aynı zamanda bina sayısında %10 2,5 oranında artış göstermiştir. Ayrıca yüzölçümü bakımından yüzde 4,4 artar. Değeri yüzde 34,5 oranında artmıştır ve aynı zamanda daire sayısında da %2 bir oranında artış söz konusudur. Bu durumda yapı kullanım izin belgesi verilirken yüz ölçümünün yüzde 4,4 oranında artış gösterebildiği söylenebilir. Bu rtışlar geçen yıla göre daha fazladır ve bu durumda yüzdelik oranları etkilemektedir. Etkilenen bu istatistikler açıklamasında öne sürülmüştür. Aynı zamanda yılın ilk 3 ayını açıklayan bu tapla geçen yıla şimdiden fark atmıştır.

Yapı İstatistiklerine Göre Toplam Yüzölçümünün %54,9 Konut Alanı Olarak Geçmesi

Yapı kullanım izin belgesine göre verilen yapıların 2021 yılının ilk 3 ayına göre toplam yüzölçümü 33,2 milyon metrekaredir. Bunun 18,2 milyon metrekaresi konut olarak söylenebilir. 8,1 milyon metrekaresi ise konut dışıdır. Aynı zamanda 6,9 milyon metrekaresi ortak kullanım alanı olarak da geçmektedir.

Bu şekilde yapı istatistiklere bakımından ocak ve mart ayı döneminin durumu açıklanmış vaziyettedir. Bu duruma göre bilgi sahibi olabilirsiniz. Yüzdelik oranlara bakarakta yıllık değişiklikler hakkında bilgi alınabilmektedir. Bu şekilde oranları değerlendirerek detaylı açıklamayı elde etmiş olursunuz. Haberdeki İstatistikler tamamen günceldir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version