Kategoriler
Gündem Koronavirüs Sağlık

Oğlunu kıramadı… Milletvekili Serkan Topal koronavirüse yakalandı

CHP’li Milletvekili Serkan Topal, Topal’ın eşi ve çocuğu, Yeni Tip Koronavirüs salgınına yakalandı. Hatay Milletvekili Topal, ateşi 39 dereceye çıkan oğlunun yanında uyudu. 7 yaşındaki oğlunun isteği üzerine yanına yatan CHP’li vekilin testi de bir hafta sonra pozitif çıktı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal “Oğlum Yusuf Kemal’in 39 derece ateşi varken benim onunla uyumamı istedi. Baba yüreği buna dayanamadım. Pozitif olmasına rağmen buna dayanamadım ve oğlumla uyudum. Bütün babalar bunu yapardı.” açıklamalarında bulundu. Kovid-19 salgınına yakalanan oğlunun yanında uyudu. Olaydan beş gün sonra kendi ateşinin de 37.2 dereceye çıktığını söyleyen Milletvekili, ateşten başka belirgin bir belirtisinin olmadığını kaydetti.

Sosyal medya üzerinden paylaşmak için çektiği videoda “Şu anda ruhen güçlüyüm, fiziksel olarak da güçlüyüm. Sizleri seviyorum.” diyen 14 gün karantinada kalacağını bildiren Milletvekili Topal, karantina sürecini kastederek “Halkımızın sesi olamayacağız. Hakkınızı helal edin. Ama 14 günlük süreçten sonra yine her zamanki gibi aktif bir şekilde, hem Hatay’ımızın hem de vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirme noktasında mücadele etmeye devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.

Serkan Topal virüse Ankara’da yakalandı

“Mesafe kurallarına uyalım. Dezenfektan kullanalım. Bilim Kurulunun önerdiği bütün kurallara uyalım.” çağrısında bulunan CHP’li Milletvekili, bazen Ankara bazen de Hatay da kaldığını bildirerek virüse Ankara’da kaptığını dile getirdi.

“Yaklaşık 8 gün önce Ankara’ya geldim. Ankara’ya geldiğimde eşimin Ankara’dan virüsü kaptığını test sonucunda öğrendik. Aynı gün ben de test yaptırmıştım. Ben ‘negatif’tim, kendisi ‘pozitif’. Ankara’dan kapmış.” diyen Milletvekili, kendisinde kalan dayısının kızının da bulaş olduğunu belirtti. Serkan Topal, virüse yakalanmadan önce Kovid-19 olan ve dışarıya çıkamayan üç kişinin ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.   Salgına yakalanan Topal’ın eşi, oğlu ve kuzeninin üçüncü günden sonra toparlandıklarını dile getiren Milletvekili, kendisine de virüsün bulaştığını duyurdu.