Kategoriler
Kampanyalar

Öğrenci evi alana KDV indirimi!

Erkanlı Holding tarafından Türkiye’de gayrimenkul sektöründe bir ilke imza atılarak yaşama kazandırılan, yatırım amaçlı öğrenci evi projesi olan Univa’da yeni bir kampanya söz konusu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan, geçtiğimiz yıl ise sona eren KDV indirimi Univa projesinde devam ediyor. Bu teşviki devam ettiren Erkanlı Holding, Univa projesi kapsamında faiz indirimlerine ek olarak KDV indirimini de kampanyaları arasına ekledi. Ayrıca söz konusu olan KDV indirimi Erkanlı Holding’in Kocaeli ve Düzce’deki projelerinde geçerli olacak.

Söz konusu olan kampanya kapsamında yüzde 18 oranında olan KDV oranları, yüzde 8’e indirildi. Mart ayı boyunca projedeki KDV oranı yüzde 8 olarak belirlendi. Böylelikle Erkanlı Holding kalan yüzde 10’luk KDV oranını karşılamış olacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel,  “Konut satışlarında yüzde 4 olan tapu harcının yüzde 3’e indirilmesi ve 150 metrekareden büyük sıfır konutlarda KDV’nin yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanmasına yönelik teşvikler sektör açısından son derece önemliydi. Gayrimenkul sektörünün yanı sıra yatırımcılar da bu tür teşviklerin uzatılmasını bekliyordu ancak bu yıla ilişkin böyle bir karar alınmadı. Bu tür fırsatlar sektör açısından çok önemli. Yatırımcıların bu tür teşviklerden daha uzun süre faydalanması adına yeni bir kampanya hayata geçirdik. Bu kapsamda sona eren KDV indirimi teşvikini Univa olarak biz devam ettireceğiz. Kocaeli ve Düzce’deki projelerimizde Mart ayı boyunca geçerli olacak kampanya çerçevesinde yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 10’unu Univa olarak biz karşılayacağız. Yatırımcılarımız ise yalnızca yüzde 8 KDV ödeyecek.” dedi.

Kocaeli ve Düzce’deki projelerde 5 yıl kira garantisine ek olarak yüzde 65 oranında fiyat artışı avantajı söz konusu. Ek olarak Univa projesinde peşin ödemeler yapıldığınde indirimler gerçekleşiyor. Projedeki tapular ise hemen teslim ediliyor.