Kategoriler
Ekonomi

Ons altın bin 810 doların aşağısına gerileyebilir

Uzmanlar, gelişmelere bağlı olarak ons altın fiyatındaki düşüş eğiliminin devam ettiğini kaydederken Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, ons değerinin 200 günlük ortalamasının altına gerileyebileceğini kaydetti.

Altının ons fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,6 altında, bin 826 dolar civarında hareket ederken Ziraat Yatırım, 200 günlük ortalamanın bin 810 dolardan geçtiğini belirtti. Ziraat, bugünkü bülteninde, direncin bin 850 dolarda bulunduğunu kaydetti.

Ons fiyatının yatay seyrettiğini bildiren Alan Yatırım, Türk lirasının değer kazanması ve onstaki yatay seyirle birlikte gram altın fiyatının da yatay izlediğini belirtti. Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, şu ifadeleri kullandı:

Haftaya kısmi satıcılı bir görüntüyle başlayan değerli maden de zayıf görüntü devam ediyor. Aşının dağıtılmaya başlanacağı haberleri ve ABD’de teşvik paketi ile ilgili tekrar iyimser beklentilere karşın somut bir gelişmenin olmaması değerli maden üzerinde baskı oluşturmakta. Şu aşamada mevcut gelişmeler kapsamında Ons Altın’da 1.850 seviyesinin altında satış baskısının sürebileceğini ve değerli madenin 1.810 seviyesinden geçen 200 günlük ortalamasına doğru düşüş kaydedebileceğini düşünüyoruz.

Gram altın hangi seviyede?

Öğle saatlerine doğru dolar/TL, önceki kapanışının yüzde 1 üstüne çıktı.

Sabah saatlerinde 463 Türk lirasında bulunan gram altın, 465 liraya yükseldi. Dolar/TL’nin yönünden paralel olarak etkilenen gram fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,28 yukarısında bulunuyor.

Döviz.com tarafından edinilen bilgilere göre atının gram cinsindeki fiyatı, 465 Türk lirasından işlem görüyor. Çeyrek altın ise öğle saatlerinde, yüzde 0,32’lük günlük kazançla 763 Türk lirasında bulunuyor. Alan Yatırım, gram altın fiyatındaki dirençlerin 465 lira ve 471 lirada bulunduğunu; desteklerin ise 460 lira ile 454 lirada yer aldığını kaydetti.

Altın fiyatlarında kapanış değerleri

Ons altın fiyatı, dünkü kapanışında, bir önceki gününün kapanışının yüzde 0,24 üstüne çıktı. Ons, bin 839 dolardan işlem gününü kapattı. Gram ise dün, günlük bazda yüzde 0,73 değer kaybetti. Gram fiyatı, kapanışta 463 liradaydı.