Kategoriler
Ekonomi Güncel Gündem

Ons altın bin 939 dolara düşebilir

Analistler, ons altın fiyatında kâr satışlarının görülmesine rağmen fiyattaki yükseliş eğiliminin sürdüğünü kaydetti. Ayrıca, analistlere göre gram altın fiyatında da yükseliş trendi bulunuyor.

Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, dolar/TL’deki hareketlenmeyle beraber gram altında da yükseliş eğilimine girildiğini bildirdi. Ons altın, saat 11.59’dan itibaren önceki kapanışının yüzde 0,86 altında, bin 953 dolar seviyesinde. Bir önceki kapanışına göre yüzde 0,62 değer kaybeden gram, 439 lira 16 kuruşta. Aynı oranda azalan çeyrek altın ise 720 lira 49 kuruştan işlem görüyor.

Ons altın fiyatında kâr satışları

Bugünkü bülteninde “Altının ons fiyatı rekoru yeniledikten sonra FED toplantısını beklemeye geçti. Toplantı öncesinde FED’in güvercin tonunu sürdüreceği ve sıfırlı seviyelere yakın faizleri uzun bir süre daha devam ettireceğine yönelik beklentilerle 1,950 $ seviyesinin üzerine tutundu.” diyen Alan Yatırım, ABD’deki tahvil faizlerinin rekor seviyelerini gerilemesinin ve enflasyondaki yükseliş beklentilerinin yatırımcıları güvenli liman talebiyle altına yönlendirdiğini kaydetti.

ABD Merkez Bankası (FED)’nın kararında güvercin tutumunun korunduğunu belirten Ziraat Yatırım, kararın ardından ons fiyatının bin 981 dolara kadar çıktığını, 29 Temmuz’u bin 971 dolardan kapattığını bildirerek kâr amaçlı satışlarının olduğunu dile getirdi.

Ons fiyatı 1939 dolara kadar düşebilir

Bugünkü notunda, “Teknik olarak osilatörelerin aşırı alım bölgesinde bulunduğu ons altında bir miktar soluklanma yaşanabileceğini ve değerli madenin ortalamalarına kısmi dönüş isteği içerisinde olabileceğini düşünüyoruz.” diyen Ziraat Yatırım, ons fiyatının bin 981 doların altında kalıp bin 939 dolara kadar düşebileceğini öngördüklerini kaydetti.

Bin 939 dolar desteğinin ardındaki destek konumunun bin 923 dolarda yer aldığını bildiren Ziraat, ons altın fiyatındaki dirençlerin ise bin 981 dolar ile 2 bin 13 dolarda bulunduğuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Gram altında destek ve dirençler

Ons altın, dünkü kapanışta, yüzde 0,56 değer kazandı.

Gramın kapanışı, bir önceki kapanışının yüzde 1,35 fazlası oldu. Alan Yatırım, onstaki kısa vadeli dirençlerin 441 lira ile 440 lirada; desteklerin ise 439 lira ile 436 lirada bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: Taşınmaz Haber, Döviz.com