Kategoriler
Gündem SonDakika

Ons altın düşüş eğiliminde… Gram değerini koruma çabasında

Analistler, ons altın fiyatında düşüş eğiliminin olduğuna işaret etti. Gramda ise yükseliş sürüyor. Ons fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,39 altında bin 948 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Altının gram fiyatı da yüzde 0,09 değer kazancında, 462 liradan işlem görüyor. Ons fiyatı, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 1,91 üzerinde bulundu. Gram da yüzde 2,03 değer kazandı.

Fiyatlamalar nötr etki ediyor

Altının ons fiyatı, bin 966 dolar seviyelerine çıktığı dünkü işlem gününü, bin 953 dolar civarında kapattı. Meksa Yatırım, ons fiyatındaki kâr satışlarının ardından tepki alımlarının olduğunu belirterek “Tepki alımları henüz güç kazanmış görülmüyor.” ifadesini kullandı. Alan Yatırım da ons fiyatının teknik açıdan kısa vadeli düşüş trendi içinde bulunduğunu kaydetti.

Küresel piyasalardaki risk iştahının bu sabah nötr olduğunu dile getiren Ziraat Yatırım, “ABD’de üzerinde uzlaşılmaya varılamayan yeni teşvik paketi ile ilgili bir gelişme gözlenmezken, önümüzde günlerdeki ABD – Çin görüşmeleri bekleniyor. Diğer yandan, bazı Avrupa ve Asya ülkelerinde artan vaka sayısı ve bugün Çin’den gelen ve beklentileri karşılamayan makro veriler olumsuz gelişmeler olarak izleniyor.” ifadelerini kullandı.

Bu sabahki fiyatlamaların göre küresel piyasalardaki nötr durumu koruyabileceğini belirten Ziraat Yatırım, paritelerde önemli bir hareketin yaşanmadığını bildirerek ons fiyatının bugün, bin 928 dolar ile bin 962 dolar bandında izleyebileceğini kaydetti.

Ziraat’in FX Bülten’inde, onsta bin 913 doların destek, bin 978 doların direnç olabileceği ifade edildi.

Gram altın kayıplarını alma çabasında

Bugünkü bülteninde “Gram altın ons fiyatından destek bularak hafta ortasında yaşadığı kayıpları geri alma konusunda istikrarlı bir görüntü veriyor.” diyen Alan Yatırım, gram fiyatında orta vadeli yükseliş, kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğunu kaydetti.

Alan Yatırım, altının gram fiyatındaki dirençlerin 466 lira ile 477 lirada bulunduğunu, desteklerin ise 456 lira ile 446 lirada konumlandığını belirtti.