Kategoriler
Ekonomi

Ons altın fiyatı zayıfladı… Altın fiyatları ve piyasa yorumları

Artan koronavirüs vakalarıyla beraber ABD’de beklenen teşvik paketinin çıkıp çıkmayacağına ilişkin belirsizliklerin sürmesi küresel piyasalardaki risk iştahını azaltırken ons altın fiyatında düşüş gözlemlendi. Gram altın fiyatı ise dolar/TL’ye bağlı bağlı olarak yükseldi.

ABD doları, yukarı yönlü hareket ederken Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, onsun baskı altında kalabileceğini kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının altında işlem görürken gram altında değişim yüzde, artı yönde oldu. Buna göre onsun fiyatı, yüzde 0,13 değer kaybederken gram değeri, yüzde 0,24 oranında artış gösterdi.

Ons altın, dünkü kayıplarının neredeyse tamamını geri aldı.

Saat 15.03’ten itibaren ons, önceki kapanışının yüzde 0,12 üstünde. Değerli madeninin cumhuriyet, tam, yarım, çeyrek ve gram cinslerindeki kazanç ise yüzde 1,31 seviyesinde oldu. Aynı dakikadan itibaren, serbest piyasadaki altın fiyatları arasındaki ons, bin 902 dolardan işlem görüyor. Gram altın 494 lira satış fiyatından işlem görüyor. Çeyrek altın ise 810 liralık satış fiyatında bulunuyor.

Önceki kapanışının yüzde 0,16 üstünde bulunan gümüş altın, 6 lira 29 seviyesinde.

Ons altın ne kadar oldu?

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de onstaki fiyatlanmanın bin 914 dolar direncinin altında olabileceği güne kısmi satışlarla başlayan ons değerindeki satışların artması durumundaysa bin 891 dolar ile bin 880 dolar seviyelerin destek olarak ele alınacağı kaydedildi.

Alan Yatırım da bugünkü bülteninde, teknik açıdan, ons fiyatında orta vadeli yükseliş, kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğunu belirtti. Dolar/TL’deki yükselişten etkilenen gram altın ise değer kazancını sürdürüyor.

Gram altın fiyatındaki destek ve dirençler

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, gram altın fiyatında orta ve kısa vadeli teknik açıdan yükseliş trendlerinin bulunduğunu kaydetti. Alan Yatırım, gram değerindeki 489 lira ile 495 liranın direnç, 484 lira ile 478 liranın ise destek olduğunu belirtti.