Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ons altın fiyatında baskı sürebilir

Dün akşam saatlerinde altın fiyatları, sert düşüş yaşadı. Uzmanlar, düşen altında, tepki alımlarının güç kazanamadığını kaydetti.

Önümüzdeki hafta, Trump ile Biden’ın karşı karşıya seçime girecekken piyasalardaki yüksek oynaklık sürüyor. Koronavirüs vakalarının artışa geçmesi, teşvik paketine ilişkin beklentiler, yeni tedbirlerin uygulanması risk iştahını zayıflatırken Ziraat Yatırım, bu durumun dolar hariç diğer varlıkların fiyatını baskı altına aldığını kaydetti.

Ziraat Yatırım, FX Bülten’de, Avrupa Merkez Bankası tarafından düzenlenen toplantıdan çıkan güvercin açıklamaların, dolar endeksindeki yükselişe katkıda bulunduğunu ifade etti. Ziraat Yatırım, bu fiyatlamalar sonucunda altının da satışlarla karşılaştığını ve bin 860 dolar seviyesine gerilediğini kaydetti.

Alan Yatırım da güvenli varlık talebinin altın yerine dolara yöneldiği değerlendirmesinde bulundu.

“Ons altında baskı sürebilir”

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, “Şu aşamada mevcut fiyatlamalar çerçevesinde Ons Altın’da baskı sürebilir ve değerli maden 1.886 direncinin altında kalarak 1.850 desteğini hedefleyebilir.” ifadelerini kullandı.

Ons altın fiyatında düşüşe rağmen dolar/TL’nin seviyesinden destek bulan gram altın, 500 liranın üzerinde bulunuyor.  Onsta orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu bildiren Alan Yatırım, gram altındaysa teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin yer aldığını kaydetti.

Alan Yatırım tarafından yayımlanan bugünkü bültene göre gramdaki dirençler, 502 lira ile 507 lirada bulunuyor. Destekler ise 498 lira ile 494 lirada yer alıyor.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0,38 altına indi. Ons, kapanışta bin 867,9 dolardan işlem gördü. Gram altın ise yüzde 0,11 düştü. Altın fiyatları, şu dakikalarda kapanışının üstünde yer alıyor. Değerli madenin ons cinsi, yüzde 0,71 yükselişte. Altının tam, yarım, çeyrek ve gram cinsindeki değerleri ise yüzde 0,78 günlük kazançta.

Ons bin 888 dolar, gram 507 lira satış fiyatında yer alıyor. Çeyrek altın ise 832 liradan işlem görüyor.

Exit mobile version