Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ons altın fiyatında baskı sürüyor… Değerli maden günlük değer kaybında

ABD’deki gelişmelerin yanı sıra 9 Kasım’da Pfizer ve BionTech tarafından duyurulan Kovid-19 aşı adayının güvenirliğine dair açıklamalar, ons altın fiyatına düşüş olarak yansıdı. Analistler, baskı altında olan ons fiyatında görülen tepki alımlarına daire yükselişlerin sınırlı kaldığını ifade etti. Uzmanlar, onsta görülen tepki alımlarının sebebinin yüksek vaka sayısından olduğunu belirtti.

Pfizer ve BionTech firmasının ortaklaşa yaptığı basın açıklamasına uzmanların temkinli yaklaştığını belirten Alan Yatırım, aşının üretimi ve dağıtımı konusunda belirsizliğin olduğunu kaydetti.

Altın fiyatlarındaki değişim

Altın fiyatları, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışına göre değer kazandı. Değerli maden, günün şu dakikalarında, dünkü kapanışının altında seyrederken ons, dünkü kapanışında yüzde 0,39 değer kazandı. Gram altın fiyatı da yüzde 1,51 oranında arttı.

Altının ons cinsindeki fiyatı, saat 13.27’den itibaren dünkü kapanışının yüzde 0,37 üstünde. Değerli madenin cumhuriyet, tam, yarım, çeyrek ve gram fiyatları ise yüzde 0,53 değer kaybında bulunuyor. Gümüş altın ise kapanışının yüzde 0,04 altında, 6 lira 32 kuruştan işlem görüyor.

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Ons altın, bin 878 dolar satış fiyatından işlem görüyor. Çeyrek altın 800 lirada bulunurken altının gram değeri ise 488 lirada yer alıyor. Cumhuriyet altını 3 bin 260 lirada, tam altın 3 bin 170 lirada, yarım altın ise bin 601 lirada bulunuyor.

Ziraat Yatırım, ons fiyatı hakkında “Bu kapsamda, değerli maden güçlü gözüken 1.900 – 1.905 direncinin altında kalabilir. Olası düşüşlerde ise 1.850 güçlü destek iken, ara destek 1.867 seviyesinde.” yorumunda bulundu.

22 Ayar bilezik ne kadar?

Dünkü kapanışının yüzde 0,53 altında işlem gören 22 ayar bilezik, 451 lirada bulunuyor. 18 ayar altın da 369 liradan değer görüyor. 14 ayar altın ise 287 lira civarında hareket ediyor. Dolar/TL ise dünkü kapanışının yüzde 0,61 altında bulunuyor. ABD’deki seçim sonuçlarının ardından dolar endeksi düşerken küresel piyasalardaki risk iştahı arttı. ABD doları 8 lira 10 kuruş satış fiyatıyla işlem görüyor.