Kategoriler
Ekonomi

Ons altın fiyatında yükseliş

Ons altın, dünkü kapanışının yüzde 0,92 üzerine çıktı. Uzmanlar, artan Kovid-19 vakaları ve salgına karşı kısıtlama haberlerinin gelmesiyle ons fiyatının yükseldiğini kaydederken ABD’deki ek teşvik paketi, Kongre’ye sunuldu.

Ziraat Yatırım, bu adımı “somut bir gelişme” olarak nitelendirmezken Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, bu gelişmelerin yanı sıra yarın AB Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek toplantıya yönelik beklentilerin de onsu desteklediğini kaydetti. Ons, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 0,63 altında bulundu. Gram ise yüzde 0,49 değer kaybetti.

Dolar, dünkü kapanışının etrafında, yatay seyir izliyor. Ziraat Yatırım, yarın gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Merkez Bankasının toplantısından çıkacak faiz kararının altının ons cinsindeki değerinde hareketliliğe yol açabileceğini kaydetti.

Altın fiyatlarında kapanış

Ons altın, günü, bin 828 dolardan kapattı. Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre gramdaki kapanış ise 461 lirada oldu. Altının ons cinsindeki fiyatı, bin 845 dolar seviyesinde. Gram, 465 lirada bulunuyor. Çeyrek altın ise serbest piyasada, 764 lira satış fiyatından işlem görüyor.

Altın fiyatları üzerindeki piyasa yorumları, haberimizin devamında.

Onsta destek ve dirençler

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülteni’nde şu ifadelere yer verildi:

Haftaya kısmi satıcılı bir görüntüyle başlayan değerli maden bugün hafif toparlanma eğiliminde olsa da 1.850 seviyesinin altında fiyatlama devam ediyor. Aşı ile ilgili gelişmeler ve ABD’de ek teşvik paketinde somut bir gelişme olmaması nedeniyle değerli madende 1.850 seviyesinin altında fiyatlama sürebilir. Yarınki Fed faiz kararı ise değerli maden de hareketliliğe yol açabilecekken, destek olarak 1.825 takip edilebilir.

Gram altın orta vadeli yükseliş

Altının gram cinsindeki fiyatında, teknik açıdan, orta vadeli yükseliş, kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğunu belirten Alan Yatırım, gramdaki kısa vadeli dirençlerin 466 lira ve 472 lirada yer aldığını; destek konumlarının ise 460 lira ve 455 lirada olduğunu kaydetti.

 

Exit mobile version