Kategoriler
Ekonomi

Ons altın fiyatının yönünü bugünkü seçimler belirleyecek

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de ons altın fiyatının yönünü, ABD’de bugün gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinin belirleyebileceği kaydedildi. Ziraat, onsun önümüzdeki günlerdeki seyrini ise seçimin sonuçlarının dolar üzerindeki etkisinin yanı sıra ABD’de çıkarılması beklenen teşvik paketiyle ilgili beklentilerin de belirleyeceğini belirtti.

Ons altın, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 0,87 primle piyasayı sonlandırdı. Altının onsu, bin 895,5 dolar kapanış seviyesinden işlem gördü. Yeni rekorlara imza atan gram da kapanışta, yüzde 2,04 değer kazandı.

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 13.13’ten itibaren ons altın, yüzde 0,27 yükselişte. Gram da yüzde 0,81 kazançta. Düğünlerde takı malzemesi olarak da kullanılan çeyrek altın, önceki kapanışının yüzde 0,8 üstünde. Cumhuriyet altını, tam altın ve yarım altın, yüzde 0,79 yükselişte. Aynı dakikadan itibaren değerli madenin ons cinsindeki fiyatı, bin 899 dolar seviyesinde yer alıyor.

Gram da 518 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 850 lirada yer alıyor. Cumhuriyet altını 3 bin 462 lira, tam altın 3 bin 366 lira, yarım altın ise bin 700 liradan işlem görüyor.

Ons altın ne kadar olur?

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, ons fiyatındaki direncin, teknik açıdan, bin 910 dolarda olduğunu, bu seviyenin üzerindeki hareketlerin görülmesi durumundaysa bin 937 dolar ile bin 960 doların izlenebileceğini bildirdi.

Ziraat, onstaki desteklerin ise bin 874 dolar  ve bin 845 dolar ile bin 850 dolar bandında bulunduğunu kaydetti. Bu bandının altındaki destek ise bin 828 dolarda.

Gram altın yeni rekor kırdı

Ons fiyatının yanı sıra dolar/TL‘deki artıştan da paralel olarak etkilenen gram altın, bugün yeni rekora imza attı.  Altının gram değeri, rekorunu yukarı taşıyor. Onsta orta ve kısa vadeli yükseliş trendleri içerisinde bulunduğunu belirten Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, gramdaki dirençlerin 519 lira ile 524 lirada bulunduğunu; desteklerin ise 514 lira ile 509 lirada konumlandığını bildirdi.