Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ons altın gücünü koruyacak… Piyasa yorumları

Analistler, bugünkü bülteninde, küresel piyasalardaki risk iştahının olumlu seyrettiğini kaydetti. 

Ziraat Yatırım, ABD ile Çin arasında olan ticari gerginliğin ve Amerika’da gerçekleştirilen protestoların şu an için risk iştahında azalmaya neden olmadığını kaydederken reel ekonomideki sıkıntılara rağmen finans piyasalarında iyimser görüşün sürdüğünü belirten Meksa Yatırım, “Borsalar; ekonomilerin yeniden açılması, veriler sonrası ekonomik görünümde en kötünün geride kaldığı öngörüsü ve ABD Başkanı Trump’ın ‘ABD-Çin Ticaret Anlaşmasını’ olumsuz etkileyecek bir adım atmamasından destek buluyor. Bu durum Borsa İstanbul’a da yansıyor.” ifadelerini kullandı.

Altın güç kazanıyor

Ziraat Yatırım, bugünkü notunda, gelişmekte olan ülkelerin para birimine ait varlıklardaki toparlanmanın sürdüğünü ifade ederek söz konusu piyasalarda pandemiye ilişkin en kötü sürecin sona erdiğini belirtti. Ziraat Yatırım, liranın benzer ülkelerin para birimlerine nazaran geride kaldığını bildirdi.

Alan Yatırım ise ABD ve Çin ilişkilerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen protestoların altın fiyatlarını yükselttiğini kaydetti. Alan Yatırım, iki ülke arasındaki karşılıklı kısıtlamaların sürme ihtimaline değinerek “…zıtlaşmanın derinleşmesi altın piyasasındaki yön arayışına destek sağlaması beklenebilir.” tahmininde bulundu.

Ons fiyatı yükseliş eğilimini koruyacak

Uzmanlar, bugünkü bülteninde, altının ons cinsindeki fiyatında dalgalı bir yükseliş eğiliminin olduğunu kaydetti. Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ons altın fiyatındaki ilk desteklerin bin 735 dolar ile bin 727 dolar olduğunu kaydederek ons fiyatında bu seviyenin üzerindeki işlemlerde ise onsun yükseliş gücünü koruyacağını öngördü. 

Stratejist Balcı, sonraki desteklerin ise bin 722 dolar, bin 717 dolar ve bin 712 dolar olduğunu belirtti. Onstaki direnç seviyelerinin bin 746 dolar ile bin 750 dolar olduğunu bildiren Balcı, ons altın fiyatındaki yükselişin devam etmesi için bin 750 doların üstünde işlemlerin görülmesi gerektiğini kaydetti.

Zeynel Abidin Balcı, bu seviyeden sonraki dirençlerin ise bin 765 dolar ile bin 780 dolar olduğunu ifade etti.

Dolar/TL’de orta vadeli düşüş

Lira karşısındaki dolar kurunda orta vadeli düşüş trendinin, kısa vadeli ise yükseliş trendinin sürdüğünü kaydeden Alan Yatırım, kurdaki dirençlerin 6.84 lira ile  6.89 lira olduğunu, desteklerin ise 6.79 lira ile 6.74 lirada bulunduğunu kaydetti.

Editörün notu: Piyasa yorumları, tavsiye niteliği taşımaz.

Kaynak: Taşınmaz Haber