Kategoriler
Güncel Gündem SonDakika

Ons altın zirveyi yeniledi… Altın fiyatları ve piyasa yorumları

Ons altın, 2 bin doları aşarak rekorunu tazeledi. Ons fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,74 üstünde, 2 bin 36 dolarda bulunuyor. Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, onstaki psikolojik direncin kırıldığını kaydetti. Analistler, altın fiyatında yükseliş trendinin bulunduğunu ifade etti.

Alan Yatırım, bugünkü notunda, dolar endeksi (DXY)’ndeki zayıflamanın ve reel faizlerdeki rekor seviyelere gerilemenin güvenli liman talebiyle altına rekor kırdırdığını ifade etti. Alan Yatırım, ons ve dolar/TL’deki yükselişin gram fiyatını da yukarı yönde desteklediğini belirtti. Gram altın fiyatı ise önceki kapanışının yüzde 2,43 üstünde, 458 lira seviyelerinde bulunuyor.

Kovid-19 vakalarının artışının yanı sıra ABD’deki teşvik paketi çalışmalarının ons fiyatına rekor olarak yansıdığını belirten Stratejist Zeynel Abidin Balcı, bu durumun dolar endeksinde gevşemeye neden olduğunu aktardı. Alan Yatırım, bugünkü bülteninde,

Stratejist Balcı, küresel piyasaların ons fiyatını, ABD’nin teşvik paketi çalışmalarını, koronavirüs salgınındaki vakalar ve ikinci dalga gelişmelerini ve ABD ile Çin arasındaki ilişkileri izlediğini kaydetti.

Ons altın fiyatında yükseliş

Bugünkü bülteninde, “Bir süredir geçilmeyen psikolojik direnç seviyesi olarak görülen 2.000 geçildi.” diyen Meksa Yatırım’dan Stratejist, ons altın fiyatındaki ilk desteklerin 2 bin 18 dolar ile 2 bin 9 dolar bandında bulunduğunu belirtti. Sonraki desteklerin 2 bin dolar ve 1 bin 985 dolarda konumlandığını bildiren Stratejist, ilk direncin 2 bin 30 dolarda bulunduğunu kaydetti.

“Bu seviye geçildiği takdirde çıkış hareketinin devamıyla birlikte sonraki dirençler 2.050 ve 2.070 ve 2.100 seviyelerinde bulunuyor.” diyen Stratejist Zeynel Abidin Balcı, “Çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ons altın, dünkü kapanışını, bir önceki kapanışının yüzde 0,08 üstünde 2 bin 19 dolardan kapattı. Gram altın ise yüzde 0,12 değer kaybetti. Gramın kapanışı, yaklaşık 448 lira oldu. Çeyrek altın da dünkü kapanışının yüzde 2,42 üstünde. Altının çeyrek cinsindeki değeri, serbest piyasada, 737 lira alış, 752 lira satış değerleriyle işlem görüyor.

Kaynak: Taşınmaz Haber