Kategoriler
Gündem

Ons altında “yükseliş isteği” sürerken gram rekor kırıyor… 9 Eylül Altın Fiyatları

ABD’den gelen haberler, dolar endeksini baskı altında bırakırken ons fiyatını yükseltiyor.

Küresel piyasalardaki risk iştahının iyimser nitelikte olduğunu belirten Ziraat Yatırım, dolar endeksinin de baskının sürmesiyle birlikte ons fiyatının yükseliş eğiliminde olduğunu kaydetti. “…değerli madende yükseliş isteği sürüyor.” diyen Ziraat Yatırım, “Şu aşamada, risk iştahını bozacak negatif bir gelişme gözlenmedikçe Ons Altın 1.896 desteğinin üzerinde tutunarak önemli gözüken 1.923 direncini zorlayabilir.” yorumunda bulundu.

Ons değerindeki bin 896 destek seviyesinin altına düşüşün görülmesi durumundaysa fiyatta bin 862 dolara kadar gerileme görülebileceğini kaydetti. Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı da ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkedeki teşvik paketine yönelik olumlu açıklamalarının risk iştahını olumlu etkilediğini dile getirdi.

Alan Yatırım ise altının ons cinsindeki fiyatı hakkında ” FED’in toplantı tutanaklarında mali destek paketine dikkat çekmesi ve Trump’ın twitter üzerinden yaptığı açıklamalar altının ons fiyatına destek oluyor.” ifadelerini kullandı.

Gram altın rekorlarına devam ediyor

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, ons fiyatı ve dolar/TL’deki yükselişe paralel olarak gram altın fiyatının şu zamana kadar en yüksek seviyelere ulaştığını kaydetti. Alan Yatırım, piyasa notunda, gram fiyatının 490 liraya yöneldiğini dile getirdi.

Alan Yatırım, gram altın fiyatında, orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu; gram değerindeki kısa vadeli dirençlerin 486 lira ile 492 lirada yer aldığını kaydetti. Desteklerse 481 lira ile 475 lirada bulunuyor.

Altın fiyatları artıda

Ons altın fiyatı, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 0.32 üstünde değer gördü. Gram altın da kapanışta yüzde 1.03 arttı. Saat 12.09’dan itibarense ons altının fiyatı, önceki kapanışının yüzde 1.12 üstünde. Gram ve çeyrek de yüzde 1.03 değer kazancında bulunuyor.

Altının ons fiyatı bin 914 dolar seviyesindeki satış fiyatıyla işlem görüyor. Altının gramı 488 lira 22 kuruşta bulunuyor. Çeyrek altın fiyatı ise 800 lira 98 kuruşta.