Kategoriler
Ekonomi

Ons güçleniyor değerli maden düşüyor

ABD’de Komisyon’a sunulan pandeminin etkilerine karşı ek mali teşvik paketine yönelik beklentiler, ons altın fiyatını destekliyor. Altının ons cinsindeki fiyatı, dünkü kapanışının yüzde 0,43 üstünde, bin 863 dolar satış fiyatında. Gram ve çeyrek altın ise dolar/TL ile birlikte düşüşte.

Dolar endeksi zayıf seyrederken ons, dünkü işlemlerinin sonunda, günlük bazda yüzde 1,4 kazanç sağladı. Gram da dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 1,18 üstünde bulundu.

Ons fiyatı hakkında “Son 10 yıldaki en iyi yıllık kazancına doğru” yükseldiğini belirten Alan Yatırım, onsun 50 günlük ortalamasının altında seyrettiğini ancak ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelebilecek güvercin mesajlarının ons değerini yukarı çekebileceğini dile getirdi.

FED kararı öncesi yükseliş

Altının ons cinsindeki fiyatı, kapanışta, bin 954,5 dolar seviyesinden işlem gördü. Saat 22.00’de FED’in politika faizi kararı açıklanacak.

Onstaki yükseliş eğiliminin korunduğunu bildiren Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, bin 848 dolarda olan desteğin üzerindeki hareketlerin sürmesi durumunda “1.875 direncine kadar yükselişini sürdürebilir ki Dolar’daki zayıflık devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı. Ziraat, sonraki direncin bin 888 dolarda, desteğin ise bin 835 dolarda yer aldığını kaydetti.

Ons altın yükseliş kaydederken dolar/TL’deki düşüşe bağlı olarak gram ve çeyrek fiyatları geriledi.

Gram altın 466 lira

Serbest piyasada, altının gram cinsindeki fiyatı, dünkü kapanışının biraz altında, 466 lira satış fiyatında bulunuyor. Çeyrek altın ise dünkü kapanışının yüzde 0,08 altında 766 liradan işlem görüyor.

“Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi sürmekle birlikte kısa vadeli 464.59’deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı.” yorumunda bulunan Alan Yatırım, gramdaki kısa vadeli direncin 471 lira ile 476 lirada konumlandığını, desteklerin ise 465 lira ve 459 lirada yer aldığını kaydetti.

Doviz.com tarafından edinilen bilgilere göre altının gram cinsindeki fiyatı, dünkü kapanışta, 467 liradan, çeyrek altın ise 764 liradan işlem gördü.

Taşınmaz Haber

 

Exit mobile version