Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ons yükselişte dolar yatay… Piyasa yorumları

Meksa Yatırım, bugünkü notunda, faiz oranlarının düşüklüğü, likidite bolluğu ve pandeminin ikinci dalgasına yönelik endişelerle beraber ons fiyatının güç kazandığını belirtti. Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın konuşmalarının güvenli limana olan talebi, yeniden artırdığını kaydetti. 

Stratejist Balcı, piyasaların bugünkü bülteninde; yurt içinde saat 10.00’da Türkiye Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)’nin ve Türkiye İTO Toptan-Perakende Fiyat Endeksi’nin takip edileceğini kaydetti.

Stratejist’in aktardığı listeye göre ABD özel sektör istihdam ve Challenger işten çıkarma verileri de küresel piyasaların gündeminde.

Ons altında yükseliş trendi

Bugünkü bülteninde ons fiyatında yükseliş trendinin devam ettiğini bildiren Zeynel Abidin Balcı, ilk desteklerin bin 775 dolar ile bin 765 dolarda bulunduğunu, sonraki destek konumların bin 755 doların yanı sıra bin 748 dolar ve bin 742 dolar bandında yer aldığını kaydetti.

Ons fiyatındaki ilk dirençlerin bin 790 dolar ile bin 800 dolarda bulunduğuna yönelik değerlendirme sunan Balcı, ons fiyatındaki bu seviyelerde hareketlerin kaydedilmesi hâlinde kâr satışlarının görülebileceğini kaydetti.

Bundan sonraki direnç konumlarının bin 820 dolar ile bin 855 dolarda bulunduğunu belirten Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, “Kâr satışlarına rağmen çıkış trendi gücünü koruyor.” dedi.

Dolar endeksinde dalgalı seyir

Stratejist Zeynel Abidin Balcı, dolar endeksindeki ve EURUSD paritesindeki dalgalı seyrin sürdüğünü ancak dolar karşısındaki avro kurunun direnç seviyelerini geçmekte zorlandığını kaydetti. “Petrol (Brent) ise direnç seviyelerini test ettikten sonra bir miktar geri çekildi.” diyen Stratejist Balcı, lira karşısındaki Amerikan dolarında ise yatay seyrin sürdüğünü bildirdi.

USDTRY paritesindeki ilk dirençlerin 6 lira 84 kuruş ile 6 lira 82 kuruşta bulunduğunu belirten Stratejist, sonraki destek konumlarının ise 6 lira 80 kuruş ile 6 lira 77 kuruş – 6 lira 75 kuruşta yer aldığını kaydetti.

Yükseliş için 6,86-6,90 aşılmalı

Lira karşısındaki dolardaki ilk dirençlerin 6 lira 86 kuruş ile 6 lira 90 kuruş bandında konumlandığına yönelik değerlendirmede bulunan Zeynel Abidin Balcı, kurdaki yatay hareketin yerini yükseliş hareketine bırakması için bu seviyelerin üzerindeki hareketlerin görülmesi gerektiğini bildirdi.

Sonraki dirençlerin ise 6 lira 93 kuruş ve 6 lira 98 kuruş ile 7 lira bandında bulunduğunu yazan Balcı, “Tepki yükselişleri bu aşamada ivme kaybetmiş görülüyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.