Kategoriler
Emlak Haberleri

Orhan Ünsal: “Ev seçimlerini salgın hastalık ve afet olayları değiştirdi”

Orhan Ünsal, son bir yıl içinde yaşanan salgın hastalık ve afet olaylarının yıkıcı etkilerini sektör için değerlendirdi. Ünsal, bu iki maddenin tüketicileri yakından etkilediğini ve bu sebeple konut alırken tercihlerini değiştirdiklerini aktardı. Artık yeni konut arayışlarında temel ihtiyacın barınma olduğunu düşünmeyen tüketiciler, sosyal donanımları ve konforuyla ev değil, yeni yaşam alanları arıyorlar.

Orhan Ünsal: “İhtiyacı gidermekten ziyade donanım ve konfor arayışı”

Ankara’da faaliyet halindeki Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsan, konut tercihlerini değiştiren tüketiciler hakkında konuştu. Ünsal, artık ev arayışlarında salgın hastalık ve afet olaylarının gözetildiğini ve seçimlerin yalnızca ihtiyaca yönelik olmadığını aktarmıştır. İnsanlar yaşam alanlarında hem mutlu hem de konfor arayışlarını sürdürüyorlar. Bu süreçte tüketicileri destekleyen başkan, konut satın almadan önce bazı detayların irdelenmesini tavsiye etti.

Artık yeni konut alımlarında deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş, sağlıklı binaların seçilmesi gerekiyor. Temelinde barınma ihtiyacı nedeniyle ev alma fikrini uygulamak yerine; yaşam alanının önemini kavrayan tüketiciler, sosyal donatılarıyla güçlendirilmiş, konforu yüksek tutan projeleri tercih etmelidir.

Ünsal Group çatısı altındaki projelerde bu hususlar dikkate alındı

Değişen konut ihtiyacına yönelik konuşan Ünsal, “2020’de uzaktan eğitim ve çalışma sisteminin benimsenmesiyle birlikte evlerde vakit geçirme süreçleri uzadı. Evler birçok insan için iş yeri halini alan yerler oldu. Dolayısıyla konut özelliğinin yanı sıra boş zamanları değerlendirmek isteyenler donatısı yüksek projelere yönelim sağladı” dedi. Süreci yakından takip eden Ünsal Group ise projeleri tüketicilerin istekleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Konut sahiplerine daha rahat ve kaliteli bir donatı seçeneği sunmak isteyen şirket, zengin sosyal donatı alanlarıyla dikkat çekmektedir. Projelerde sosyal donatı seçenekleri kadar yüz yüze eğitimden uzak kalan çocukların geleceği düşünülmüş ve bir okul eklenerek sorun ortadan kaldırılmıştır. Geniş peyzaj alanları, biyolojik göletleri, yürüyüş parkurları ve birbirinden özel mekânlar ile gelişmeye devam devam eden Ünsal Group; projelerini tüketicilerin isteklerine yanıt verecek şekilde tasarlayıp hayata geçirir.