Kategoriler
Proje Haberleri

Ormanköy Çarşı ön talep topluyor

Emlak Konut GYO güvencesi ile Dap Yapı tarafından İstanbul, Anadolu Yakası, Çekmeköy İlçesi’nde hayata geçirilecek olan  Ormanköy Çekmeköy projesi içerisinde ticari alanların yer aldığı Ormanköy Çarşı projesinde ön talep toplama süreci başladı.

Ormanköy Çarşı için ön talep başladı

20 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde inşa edilen yer alan Ormanköy Çekmeköy projesi içerisinde yer alan ticari üniteler için ön talep toplanmaya başlandı. Anadolu Yakası’nın Bağdat Caddesi’nden sonraki en önemli caddelerinden biri olarak görülen Alemdağ Caddesi üzerinde yer alan ilk planlı mağaza ve dükkanların yer aldığı  Ormanköy Çarşı dükkanları için ön talep toplanmaya başlandı. Projede yer alan ticari ünitelere 120 ay vade ile ödeme yaparak sahip olmak mümkün olabiliyor.

Sağlıklı Ev konseptinde neler var?

Sağlıklı Ev konsepti ile tasarlanan Ormanköy Çekmeköy projesi ile ilgili yaklaşık 58 bin kişi ile görüşüldü. Bu görüşme sonucunda Sağlıklı Ev konsepti oluşturuldu. Sağlıklı Ev konseptinin en özenli özelliklerinde biri projenin ormana yakın, orman kenarında veya mümkün ise orman içerisinde  olması gerektiği idi. Proje tam olarak ormanın içerisinde yer alıyor. Bir diğer özellik yürüyerek rahat ulaşılabilen katlar olması idi. Proje bu anlamda az katlı ve yatay mimaride tasarladı. Bir diğer özellikte mümkün olduğunca konutlarda bahçe alanı yer almalı. Projede bu anlamda yüzde 25’i bahçe içerisindeki dairelerden meydana geliyor. Bahçe verilemeyen konutlara teras, teras verilemeyen konutlara ise yarım oda veya tam oda büyüklüğünde balkonlar verildi. Böylece bu projede yaşayan insanlar oksijenle daha rahat buluşabilecekler. Zenim kat + 5 normal katlı olarak tasarlanan projede evden çalışılabilecek şekilde çalışma odaları da yer alacak.

Projede daire özellikleri neler?

Az katlı mimari ile dikkat çeken projede dört farklı daire tipine yer veriliyor. Toplam 392 adet konutun yer aldığı projede dairelerin dışında ayrıca 70 adet de ticari üniteye yer verilmektedir. Projede yer alan daireler 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde tasarlanış durumda.  Projedeki 1+1 tip daireler 61 ile 116 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı. 2+1 tip daireler 91 ile 219 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı. 3+1 tip daireler 141 ile 235 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı. 4+1 tip daireler ise 177 ile 260 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı.

Ormanköy Çekmeköy ne zaman teslim edilecek?

Zenim + 5 normal katlı yatay mimaride tasarlanmış konut bloklarının yer alacağı sağlıklı ev konsepti projenin 2023 yılı Haziran ayı içerisinde tamamlanarak daire sahiplerine teslim edilmesi beklenmektedir.

Projenin yüzde 90’ı yeşil alana ayrılmış projede çocuk oyun alanı, özel dinlenme alanları, açık hava spor alanları, koşu alanları, yürüyüş yolları, mangal ve barbekü alanı gibi sosyal alanlar yer alıyor. Projede ayrıca bisiklet, motorsiklet gibi Outdoor etkinlikleri, kamp yapma alanları da yer alıyor.

Tel: 444 9 327