Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Ormanköy Çekmeköy sağlıklı ev konsepti ile tasarlandı

Emlak Konut GYO güvencesi ile Dap Yapı tarafından İstanbul, Anadolu Yakası, Çekmeköy İlçesi’nde hayata geçirilecek olan  Ormanköy Çekmeköy projesi koronavirüs salgını nedeniyle sağlıklı ev konseptinde tasarlandı. Ön talep toplama sürecinde olan projeye ise 58 bin talep oldu. İlk fiyat avantajlarından yaralanmak için projenin web sitesinde yer alan ön talep formunu doldurabilirsiniz.

Projenin satış metrekare fiyatının 11 bin ile 12 bin TL düşünüldüğü projede kamu bankalarının kampanyası neticesinde bu fiyat daha aşağı çekildi. 2018 yılı Mart ayında Emlak Konut GYO tarafından yapılan ihale sonucu 1.1 milyar teklifle Dap Yapı tarafından ihale kazanılmıştı. Projenin pandemi sürecine denk gelmesi nedeniyle Sağlık Kurulu oluşturularak proje tasarlandı. Yatay mimarinin düşünüldüğü projede yer alan konut blokları Zenim kat + 5 normal katlı olarak tasarlandı.Projede evden çalışılabilecek şekilde çalışma odaları da yer alacak. 

Projede daire özellikleri neler?

Az katlı mimari ile dikkat çeken projede dört farklı daire tipine yer veriliyor. Toplam 1.000 adet konutun yer aldığı projede dairelerin dışında ayrıca 70 adet de ticari üniteye yer verilmektedir. Projede yer alan daireler 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde tasarlanış durumda.  Projedeki 1+1 tip daireler 61 ile 116 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı. 2+1 tip daireler 91 ile 219 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı. 3+1 tip daireler 141 ile 235 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı. 4+1 tip daireler ise 177 ile 260 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde tasarlandı.

Ormanköy Çekmeköy fiyat listesi

Zenim + 5 normal katlı yatay mimaride tasarlanmış konut bloklarının yer alacağı sağlıklı ev konsepti projede fiyatlar 569 bin TL’den başlıyor. Fiyatların detaylarına baktığımızda 1+1 tip daireler 569 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 2+1 tip daireler 863 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 3+1 tip dairelerde 1 milyon 387 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 4+1 tip daireler ise 2 milyon 061 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır. 

Sağlıklı Ev konsepti proje olacak

58 bin kişiden alınan fikirler doğrultusunda geliştirilen Ormanköy Çekmeköy projesinde henüz ödeme seçenekleri belli olmadı. Pandemi sonrası konut anlayışını değiştiren bir proje olarak hayata geçirilecek olan proje Sağlıklı Ev konsepti ile inşa edilecek.

Yaklaşık 200 bin metrekare yüzölçümüne sahip arazi üzerinde yer alacak olan projenin yüzde 90’ı yeşil alana ayrıldı.  Sağlıklı Ev konseptinde hayata geçirilecek olan proje asansörlü, aynı zamanda merdivenle de çıkılabilcek yükseklikte olacak. Konutlar bahçeli olacak, bahçesi olmayanlarda teras olacak, teras olmayanlar ise geniş balkonlu olacak. Proje depreme dayanıklı ve koronavirüs sürecinde sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanmış durumda.

Projede çocuk oyun alanı, özel dinlenme alanları, açık hava spor alanları, koşu alanları, yürüyüş yolları, mangal ve barbekü alanı gibi sosyal alanlar yer alıyor. Projede ayrıca bisiklet, motorsiklet gibi Outdoor etkinlikleri, kamp yapma alanları da yer alıyor.

Ormanköy Çekmeköy nerede yer alıyor?

İstinye Üniversitesi’ne 5 dakika, Çekmeköy Devlet Hastanesi’ne 10 dakika, Metrogarden AVM’ye 5 dakika mesafede yer alan proje Güngören Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, 34788 Çekmeköy / İstanbul adresinde yer alıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü ile Kuzey Çevreyolu bağlantılarına oldukça yakın bir konumda yer alan proje Ataşehir’e 10 dakika, Levent’e 20 dakika, İstanbul Havalimanı’na ise 35 dakika mesafede yer alıyor.

Tel: 444 9 327