Kategoriler
Emlak Haberleri

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etap çalışmalarına başlanıyor

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in duyurusunu yaptığı alan çalışmalarında ilk etabın tamamlandığı bilgisine ulaşılmıştır. Bölgede ikinci etap çalışmalarının yıkım sürecinden geçtiği bilgisine karşın, belediye başkanı çalışma sahasına ziyarette bulundu.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etap inşaatı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dönüşüm bölgesinde birinci etap kısmının tamamlandığını basın yoluyla duyurdu. İkinci etap çalışmalarının gün içerisinde yıkımla başlatıldığını görenler, Soyer’in Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yakından takip ettiğini fark ettiler. Anahtar teslimlerinin hak sahiplere iletildiği birinci etapta hayırlı olsun ziyaretine gittiği konuşulan Tunç Soyer, ikinci etapta 170 konut ve 20 iş yerinin inşa edileceğini bildirdi. Şimdilik 41 yapının yıkım sürecinden geçtiği bilgisine ulaşan basın, bölgede hak sahiplerinin anahtar teslimleri için beklemede olduğunu vurguluyor.

170 konut ve 20 iş yeri için hak sahipleri beklemede

Bölge sakinleriyle yüzde 100 uzlaşı içerisine giren belediye ekipleri, kentsel dönüşüm projelerinin kente örnek oluşturduğunu bilmektedir. Dönüşümün etaplar üzerinden ayrıldığı plan tablosuna göre birinci kısımda yapılar yükseldi. Hak sahiplerinin anahtar teslim aldığı Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabına karşılık beklemede kalan diğer vatandaşlar için harekete geçilmiştir. İhaleye çıkarılan projenin yüklenici firma seçimini tamamladığını söyleyen Başkan Soyer, firmanın yer teslimini devraldığını aktarıyor.

170 konut ve 20 iş yerinin inşası için hak sahiplerine ait 41 yapı ve 61 bağımsız bölüm yıkılacak. Birinci etapta 130 konut ve 13 iş yerinin teslimini yapan Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap bölgesinin Nazım Hikmet Bulvarı ve Baş Pehlivan Karali Caddesi’ni kapsadığını ilgili açıklamasına ekledi. Burada 8 cepheli ve 11 katlı iki blok şeklinde inşa edilecek olan yapıların teslimleri noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekilişlerinde belirlenmiştir. Tarih olarak 11 Haziran 2020 gününü belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in katılımlarıyla süreci tamamladı.

İsmi gibi örnek oluşturuyor

Çalışmaları yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kent genelinde en başarılı kentsel dönüşüm projesinin Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu söylüyor. Uygulama bakımından diğerlerinin önüne geçen projede, birinci etaptaki anahtarlar hak sahiplerine ulaştırıldı. Yeni yaşam alanına taşınan vatandaşlardan yalnızca birisi olan Memek Mama’ya ziyarette bulunan Soyer, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Melek Mama ise ziyaretten oldukça hoşnut duyarak başkana teşekkürlerini iletmiştir. Son konuşmasında Mama, “Her şey çok güzel yürüdü, çok memnunuz. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bölgenin çehresi değişecek, buralar çok güzel olacak.” dedi.

Muhtar projeye dair memnuniyetini dile getirdi

Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel’in konuşmasında dikkat çeken detaylar 55 yıldır bölgede oturum sağladığı bilgisi oldu. 2015 yılında pek çok dönüşüm projesine imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında olumlu görüşlerini devam ettiren Yüksel, kentsel dönüşüm sürecinin bölgeye yayıldığı bilgisini paylaştı. Evlerin neredeyse üzerlerine yıkılmak üzere olduğunu vurgulayan muhtar, “Yaşam bölgesi Anadolu’nun dört bir yanından gelen kişilerce oluşturuldu.

İnsanlar burada kendilerine göre bir odalı evler yapmış, üstüne bir kat daha çıkmıştır. Hepsi zor şartlar altında yapıldığı için oldukça sağlıksız ve eski binalardan oluşuyor. Bu nedenle çalışmalarda hız konusu yeniden ele alındı. Süreç tamamlandığı vakit küçükler için oyun alanları, futbol sahası, kültür merkezi ve pazar yeri olacak.” dedi. Projelerin tümden çehreyi değiştireceği alanda dönüşümün güzel olacağı konusunda vatandaşlar muhtarla aynı görüşü savunmaya devam ediyor.

Toplamda 3 bin 520 konut ve 338 iş yeri

Projenin ikinci etap kısmında yüklenici firma hakkını kazanan Okçuoğlu İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi ile Ersan İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi’nin ortak iş yapacağı konuşulmaktadır. Projenin geriye kalan etaplarında ihale hazırlıkları belediyece başlatıldı. 6 bin nüfusluk bölgede 180 bin metrekareye yayılan Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi, etaplar halinde sürmeye devam edecek. İnşaatların tamamlanmasının ardından toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet iş yerinin hayata geçirileceği bildirilmiştir.