Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin yeni etap anlaşması tamamlandı

Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 3’ncü ve 4’ncü etapları için imzalar atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen proje için Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. ile anlaşmanın sağlandığı duyuruldu. Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Mahallesi’nden sonra yeni bir kentsel dönüşüm sürecine başlamak için kolların sıvandığını söyledi.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde imzalar atıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesini etaplar halinde geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Üçüncü ve dördüncü etapta yapılması planlanan bin konut için anahtar teslimli inşaat yapım protokolü Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında tamamlandı. Önceliği kentsel dönüşüm projelerine vermek olduğunu aktaran Soyer, Ege Mahallesi’nden sonra yeni bir kentsel dönüşüm projesine başlama planlarının heyecanlandırdığından söz etmiştir. Projenin ikinci etabına ait kura çekim töreni kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandırılacağı duyurusuyla noktalanmış; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin de artık ihalelere katılım sağlayacağı Meclis kararıyla onaylanmıştır.

İkinci etap alanındaki çalışmalar devam ediyor

Kentsel dönüşüm alanının birinci etap kısmında 130 konut ve 13 iş yerinin inşaatı tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildi. İkinci etapta 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan proje tasarımı kat karşılığı anahtar teslim ihalesiyle yola çıktı. Geçtiğimiz aylarda tahliye işlemlerinin tamamlandığı yapıların ihale süreci biter bitmez alandaki yapılar yıkılarak inşaata geçilmiştir. Projenin diğer etapları için ihale hazırlıklarının sürdüğünü açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni dönüşüm alanın yaklaşık olarak 6 bin kişiye erişen 180 bin metrekarelik büyüklükte olacağını belirtti. Çalışmaların tamamlanacağı alanda 3 bin 520 adet konut ile 338 adet iş yeri inşa edilmiş olacak.