Kategoriler
Konut Kredisi

Özel bankalardan 24 ay 2 yıl ödemesiz fırsat

Konut alma hayalini erteleyenler için bir müjde de özel bankalardan geldi. Kamu bankalarının yapmış olduğu büyük tarihi indirimden sonra özel bankalar öne çıktı. Aktarılan bilgiye göre özel sektörden 24 ay 2 yıl ödemesiz konut kredisi geliyor.

Tarihi fırsat hakkında bilgi

Kamu bankalarının ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının ekonomide oluşturduğu olumsuz etkiler tamamen temizlenecek. Özel bankaların kampanyaya dahil olmak için hazırlık sürecine girdiği duyurulurken, kamu bankalarının izini takip edecekleri belirtildi. Yapılan açıklamada özel sektörde konut kredisi ödemeleri 3. yıldan itibaren başlayacak.

Ayrıca liste fiyatları üzerinden konutların yüzde 10 indirime gireceği belirtildi. Yüzde 5 peşinat ile ön ödeme sonrasında teslimde yüzde 15’lik bir ödeme yapılacaktır. Herkes için geçerli olan bu fırsatın geriye kalan ödemesi 2 yıl sonra tamamlanacak. 30 kadar projede kendini öne çıkarak olan özel sektör bankaları aynı zamanda ödeme seçenekleri arasında kişilere 10 – 15 yıl sunacak.

Teslime hazır halde yeni alıcılarını bekleyen projelerin, İstanbul, Ankara, İzmir, Gebze, Konya ve Denizli’de olduğu belirtildi. Yeni imkanların ardından konut satışları için özel bankalardan destek alınabilir.