Kategoriler
İhaleler

Özelleştirme İdaresi 27 ildeki 107 taşınmaz için ihale düzenliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), hazine mülkiyeti altındaki taşınmazların özelleştirilmesi adına ihale sürecine girdi. Yüz ölçümünün 1127 dönümü bulduğu 107 taşınmazın 84 ihaleyle satışı 27 il genelinde devam edecek. Yatırımcılarına 4 yıla varan vade imkanının getirildiği bilgisinin verildiği ilanda, tapu harçlarından ve KDV ödemelerinden muafiyet getirilmiştir.

Özelleştirme İdaresi ihale sürecine girdi

Mülkiyeti hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi maksadıyla ihale sürecini başlatan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), ihalenin 27 ilde yürütüleceğini açıkladı. Toplam 1127 dönüm büyüklüğe sahip 107 taşınmazın satışı için satışlar iki gruba ayrılıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Muğla (Bodrum), Aydın (Didim) illerinin de içerisinde bulunduğu taşınmazların satışında son teklif tarihleri 12-13-14-15 ve 16 Ekim oldu. İkinci grupta yer alan taşınmazlardan alıcı olmak isteyenlere ise 26-27 Ekim ve 2-3-4 Kasım tarihine kadar teklif verme şans verildi.

Başkanlık tarafından uzun süredir âtıl bir halde bulunan arazilerin ekonomiye kazandırılması maksadıyla satışa sunulduğu bildirilmiştir. Bu kapsamda İstanbul’da Şile, Ankara’da Gölbaşı, İzmir’de Çiğli ve Torbalı ile Antalya’da Döşemealtı ilçelerinde yer alan taşınmazlar için teklif verilebilecek. Aktarılan son bilgiye göre bu bölgedeki taşınmazların yoğun taleple karşılaştığı ve pandemi sürecinde nüfus azlığı nedeniyle talepte öne çıktığı belirtildi.

Şile’de çok amaçlı taşınmazlar

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa sunduğu araziler arasında İstanbul Şile Çayırbaşı’ndaki taşınmazlar dikkat çekmeye devam ediyor. Uzun süredir kullanılmadığı belirtilen hazine arazilerinin satışı ekonomide gelişmelere neden olacak. Arazi üzerinde yeni hak sahiplerinin pek çok yatırımla bölgeyi yeniden dönüştürmesi bekleniyor. Ancak açıklamanın en önemli kısmını oluşturan gelişme ise, arazilerin doğa turizmi ve müstakil ev projelerine uygun nitelikte oldukları bilgisidir. Son teklif verme tarihinin 13 Ekim 2020 olduğu söylenirken; yine müstakil proje fikri olanlar için Muğla Bodrum ve Aydın Didim’deki taşınmazların son tarihleri 3-4 Kasım 2020 oldu.

Satışlarda son dönemlerin en popüler bölgelerinden birisi haline gelen Yalova’da merkez, Çiftlikköy ve Armutlu ilçelerindeki taşınmazların satışı yapılacak. Marmara Denizi ve İstanbul Anadolu Yakası manzarasına sahip olduğu bilgisi verilen taşınmazlar için, Osmangazi Köprüsü ve diğer deniz ulaşımlarının kolaylığı dikkat çekiyor. Burada alıcı olmak isteyen tarafların ise 2 Kasım 2020 tarihine kadar teklif vermesi istenmiştir.

Sanayi yatırımlarına uygun araziler

İstanbul Tuzla’da 6 bin 447 metrekarelik taşınmaz alanının ‘sanayi alanı’ imarına sahip olduğu açıklandı. Ayrıca taşınmaz ile yakın bir mesafede Aydınlı ve Tepeören organize sanayileri bulunmaktadır. Komşu parsellere bakıldığında yine benzer niteliklerde sanayi-depolama tesisleri yer alıyor. Hazineye ait arazilerin güneydoğusuna bakıldığında ise Sabancı Üniversitesi’nin var olduğu görülebilir. Alıcı olmak isteyenler için son teklif tarihi 16 Ekim 2020 oldu.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 7 bin 57,06 metrekare yüzölçümüne sahip olduğu bildirilen taşınmazın ‘konut dışı kentsel çalışma alanı’ imarına sahip olduğu açıklandı. Yakınlarında sanayi tesisleri ve sanayi alanlarının bulunduğu bilgisine ulaşılırken, son teklif tarihi 15 Ekim 2020 olarak duyurulmuştur.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki taşınmaz, ünlü Angora Evleri ile komşu niteliğindedir. ‘Konut alanı’ imarlı arazinin 8 bin 287 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi. Bu bölgede alıcı olmak isteyenler için son teklif tarihi 4 Kasım 2020’dir.

Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki taşınmazın büyüklüğü 13 bin 434 metrekareyi buluyor. Şehristan Konutları Projesi’ne komşu olan taşınmaz için son teklif tarihi 4 Kasım 2020’dir.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki taşınmaz lüks konut projelerinin bulunduğu bölgede yer alıyor. Alıcı tarafların son teklif verme tarihi 13 Ekim 2020 oldu.

İzmir’in Torbalı ilçesindeki taşınmazlar ‘dokuz bloklu on birer katlı betonarme apartmanlar ve arsası’ niteliğine sahiptir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile raylı sistem hattına komşu bulunan taşınmazlar için son teklif tarihi 16 Ekim 2020’dir.

Tarım yatırımlarına uygun araziler

Yapılan açıklamada Ankara Polatlı, Adana Karataş ve Yalova’da tarım işletmeciliği ve seracılığına uygun taşınmazlar satışa sunuluyor. Son teklif tarihinin 12 ila 14 Ekim olduğu bildirilirken, 2 Kasım’a kadar süreç uzadı.

Bursa Mustafakemalpaşa Viraca’da gayrimenkul yatırımlarına uygun nitelikteki taşınmazların son teklif tarihi 14 Ekim 2020 oldu.

İhale kapsamında Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki taşınmazların turizm-pansiyon alanı imarına sahip olduğu ve Cebeci plajına 100 metre mesafede yer aldığı bilgisi verildi. Son teklif günü ise 14 Ekim 2020’dir.

Afyonkarahisar’dan Dinar, Gümüşhane’den Kelkit, Kahramanmaraş’tan Afşin, Konya’dan Yunak, Tokat’tan Niksar, Van’dan Tuşba, Antalya’dan Döşemealtı ilçelerinin yanı sıra; Kastamonu’dan Daday, Mersin’den Silifke, Manisa’dan Soma ve Tekirdağı’ndan Hayrabolu bölgelerinde yer alan taşınmazların yatırımda önemli fırsatları beraberinde getirdiği belirtildi.

Not: Bu haber metninde temsili görsel kullanılmıştır.

Proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.