Kategoriler
Emlak Haberleri

Pandemi döneminde kurulan hastaneler konut değerini artırdı

Inhouse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı, pandemi ve Şehir hastanelerinin bulunduğu bölgelerdeki gayrimenkullerde, talebin görüldüğünü ve bu bölgelerde fiyat artışı gözlemlediklerini kaydetti.

Yabancıya konut satışlarındaki artışın da ağırlıklı olarak bu bölgelerden olduğunu dile getiren Inhouse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, şehir hastanesinin açıldığı Başakşehir’de ciddi talep artışının gözlemlendiğini bu yükselişin, Anadolu Yakası’ndaki Şehir hastanesinin bulunduğu bölgelerde de görüldüğünü bildirdi.

Başkan Ergüven “Son dönemde Başakşehir’de açılan şehir hastanesinin ardından bölgede ciddi bir artış yakalandı. Aynı talebi Anadolu Yakası’nda yine şehir hastaneleri bölgelerinde de görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İleride yabancıya satışlar artacak

Geçtiğimiz ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yabancıya yönelik konut satışı sayısı, yüzde 23,1 arttı. Ekimde 5 bin 258 adet konut, yabancıya satılırken Ergüven, satış sayısının daha da artacağını dile getirdi.

İstanbul’daki yabancıya konut satışlarının diğer ülkelerle rekabet ettiğini kaydeden Inhouse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, pandemiye kaydedilen bu rakamların “umut verici” olduğunu belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Ergüven, “Dün açıklanan rakamlar umut verici. Pandemiye rağmen yabancıya konut satışında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Bu veriler de bize önümüzdeki yılın daha iyi geçeceğinin sinyalini veriyor.” dedi.

Bu yılın sonuna kadar 40 bin adet konutunda daha yabancıya satılacağını öngördüklerini söyleyen Ergüven, “Eskiden Türkiye’den ikinci bir ev alan yabancılar, şimdi Türkiye’de yaşamak ve yerleşik olma fikriyle geliyorlar. Bunun yanı sıra profillerin de daha üst düzey olmaya başladığını gözlemledik. Eskiden ortalama satış rakamımız 170 bin dolardı şimdi ise ortalama rakamı 200 bin dolar olarak söyleyebiliriz.

Avrupa’daki alımlar azaldı

Fatih Ergüven, Avrupa ülkelerindeki yabancıya konut satışının azaldığını ama Türkiye’de arttığını kaydetti. Ergüven “Dün açıklanan rakamlar umut verici. Pandemiye rağmen yabancıya konut satışında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Bu veriler de bize önümüzdeki yılın daha iyi geçeceğinin sinyalini veriyor” diye konuştu.