Kategoriler
Emlak Haberleri

Pandeminin emlak piyasasına yararı oldu

Pandeminin emlak piyasasına etkisi olumlu anlamda ülkelere yaramıştır. Eve kapanma dönemlerinde şehir dışı ve bahçeli geniş evlere talepler artmıştır. Bazı verilere göre 37 zengin ülkedeki plak fiyatı 1 yıl içerisinde ortalama yüzde elli oranında artış göstermiştir. Emlak piyasasındaki uzmanların kötü senaryo ve karşı hazırlıklı olmaları gerektiği hakkında yapılan açıklamalar geride kalmıştır. Tüm dünyayı etkisine alan bu virüs pandeminin ardından ekonominin göre düşmesi milyonlarca çalışanın işine mal olmuştur. Emlak piyasasında sekteye uğramış vaziyettedir. Kredi ile ev alanların hesapları altüst olmuştur. Ancak sektör bu günleri geride bırakmıştır. 2021 yılının emlak sektörü oldukça iyi bir yerdedir. Dünya genelindeki konut satış fiyatları patlama yaşamıştır. Bu şekilde de değerlendirme yapılarak pandeminin emlak sektörüne yararı hakkında konuşulabilir.

Emlak Sektörü Artış Yaşıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma örgütü verilerine göre 37 ülkenin ülkedeki konut fiyatları 2019’un son çeyreği ve 2020’nin son çeyreği arasındaki dönemde %50 oranında artış göstermiştir. Bu artış son 20 yılın en hızlı fiyat artışı olarak söylenmektedir. Birçok ülkenin pandemi nedeniyle sınırlarını kapatarak girişlerini kısıtlamıştı. Yabancı sermayenin girmesi durumunda emlak piyasasında yüksek bir hareketlenme beklenmektedir. Ancak yatırımcıların salgın nedeniyle başka ülkelerde yatırım yapmaktan korktuğu da bilinmektedir. Hükumetler konut kredisini ödemekte zorlanan kişilere bu nedenle yardımda bulunmaktadır. Emlak piyasası araştırmacı olan İngilizce Richard Donnell bu konu hakkında bir açıklığa gerçekleştirmiştir. İnsanların evlerini ofis ve dershane haline getirdiğin bu dönemde hızlı bir yeni durum değerlendirmesi yaparak rahat edebilecekleri müstakil ev ve bahçe konut arayışına girdiği hakkında açıklamada bulunmuştur. Zengin kişilerin şehirleri boşaltarak kırsallarda ki geniş evlere yerleştirdiği bilinmektedir.

Kırsal Alanlardaki Evlerde Pandeminin Emlak Piyasasına Etkisi İle Talep Artışı Yaşadı

Ev fiyatlarının İngiltere’de bazı verilere göre üstün bir artış yaşadığı söylenmektedir. Son 3 yıldan beri fiyatlar yüze 8,5 oranında artış göstermiştir. Amerika’da durum değişmedi 300 bin doların altında alıcı bulamayan ev kapış kapış satılmıştır. Almanya Avustralya ve İsveç ülkelerinde aylar boyunca satılamayan dairelerin bir haftada satıldığı söylenebilir. Portekiz’de hem yerli hem de yabancılarda evi görmeden teklif verdiği de iddia edilmiştir. İtalya’da da birçok kişi bu kırsal alanlara ilgili olduğu bilinmektedir.

Bu şekilde pandeminin Emlak sektörüne olan etkisini ve insanların neye yöneldiğini ayrıca fiyat artışları hakkında bilgi sahibi de olmak mümkündür. Bu şekilde sizlerle inceleme yaparak kırsal alanlara bu pandemi döneminde yerleşmeniz de mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…