Kategoriler
Emlak Haberleri

Parsel sorgulama 2018 satışları açıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü web site üzerinden yapılan Parsel Sorgulama Uygulaması ekranında yer alan Analiz menüsünden 2018 yılı içerisinde yapılan alım satım ile ilgili veriler kullanıma açıldı.

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresinde üzerinde yer alan Analiz menüsünden girilerek 2010 yılı ile 2017 yılları arasındaki ait satış kayıtlarına ulaşılabiliyordu. Analiz menüsü içerisinden yıl, il, ilçe bazında Ana Taşınmaz Satış, Alım Satım Yoğunluğu, Ana Taşınmaz İpotekli Satış, Bağımsız Bölüm Satış, Bağımsız Bölüm İpotekli Satış seçeneklerini seçerek görüntüleme yapabiliyoruz. Bu sorgulamalara 2018 yılı dahil edilmemişti.  Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı’nın verdiği bilgiye göre 2018 yılına ait veriler bu hafta sisteme eklendi. Böylece 2018 yılı ile ilgili de verileri görüntüleme yapabileceğiz.

Bu sistem sayesinde verilere  yoğunluk haritası ve küme haritası olmak üzere iki farklı harita görüntüsü üzerinden görüntüleme yapabileceğiz.

İstanbul Geneli Ana Gayrimenkul Satışları Küme Haritası

Parsel Sorgulama 2018 Analiz menüsünde giriş yaparak taşınmaz ile birçok karar verme işleminin kolaylaştığını ifade eden Özelmacıklı “Sistem ile alım – satım yoğunluklarını takip edebiliyoruz. Hatta parsel bazında incelemeler yapabilmek de mümkün oluyor. Bizler de profesyonel emlak danışmanları olarak hangi bölgelerde hareketliliğin olduğunu sistem üzerinden görebiliyoruz. Ayrıca parsel içinde hisse satışları varsa yada komşu parselde satış yapılmış ise şufa hakkı yönü ile sistem üzerinden takip yapılabiliyor” dedi.