Kategoriler
Proje Haberleri

Prefabrik ve betonarme ev yapımına destek

Prefabrik Ev Yapımında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kişilere destek kararını açıkladı. Bu karara göre ev yapımına karar veren kişilere 25 bin TL maddi yardımda bulunabileceği gibi ev onarımı için ise 15 bin TL bir yardım söz konusu olabilir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Ülke genelinde yoğun bir şekilde hissedilen ekonomik gerilim karşısında çalışmaları güçlendiren Bakanlık, vatandaşlara destek olma kararı aldı. Ev yapımı ve onarımı için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak olan bu destekte vatandaşların ihtiyaç ve durumları göz önüne alınacak.

İstenen koşulları sağlayan vatandaş başvuru yapabilir ve sosyal ödenek fırsatından kendi evini yapmak için yarar sağlayabilir. Bu kapsamda emlak sektörüne dair gerçekleştirilen destekler farklı kurumların bir araya gelmesi ile sağlanacak. Destekler arasında yer alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısında yer alan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü maddi desteği sağlayacak.

Prefabrik ev hayalinize maddi destek

İl ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla ödenecek olan destekler, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecek. Ancak her başvuru yapan kişiye bu ödenek çıkmamakla birlikte yalnızca verilen maddeler karşısında uyum sağlayanlar fırsattan yararlanabilir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru süreci;

Prefabrik veya betonarme ev yapımlarında Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden finans alabilirsiniz. Fakat bunun için belli şartlara uyum sağlamanız gerekmekte.

Oturulması mümkün olmayan eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerin bakım-onarımı, betonarme ve prefabrik ev yapımında yardım ile ev eşyası alımı için ayni/nakdi olarak yapılacak yardımlar

Yaş şartının bulunduğu başvuru koşulunda ise 18 yaşında olmanız gerekmekte. Ev yapımında yardım almak isteyen her vatandaş 18 yaşından büyük olmak zorunda.

Son şarta gelindiğinde ise Aile Bakanlığı tarafından belirlenen gelir düzeyinin altında olan vatandaşlar hak kazanacak. Bakanlık tarafından açıklanan koşullarda “Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler” maddesine yer verilmiştir.

Başvuru işlemleri il ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru sonrası;

Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yapılan başvurular neticesinde ön koşullara uygun vatandaşların başvurularını kabul eder. Prefabrik ve betonarme ev yapımında maddi destek sağlanacak vatandaşa 25 bin TL nakit ödemesi yapılır.

Ev onarımı için ise vatandaşa verilmesi beklenen rakam 15 bin TL olarak belirlendi.