Kategoriler
Gündem

PTT 2019 yılı son çeyreğinde personeli alımı yapacak

İşi olmayıp da işe girmek için fırsatlar kollayan vatandaşların merakla beklediği ile alım haberlerinden biri de PTT kurumundan tarafından geldi. PTT 2019 yılı içerisinde personel alımı yapacağını resmi açıklama ile duyurdu. Yapılan açıklamada işe alım tarihi de belli olmuş oldu. Ayrıca PTT’nin personel alımı ile ilgili kılavuzu da yayımlandı.

Personel alımı ile ilgili Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) tarafından bir talep gönderilmişti. PTT tarafından yapılan bu talebe ise cevap geldi. PTT tarafından verilen cevapta 2019 yılında personel alımı yapılacağı bildirildi. Kurumun 2023 yılına kadar 55 bin personel alacağı kurum tarafından bildirildi.

PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’na PTT tarafından verilen cevapta “2019 yılı son çeyreğinde personel alımı yapılması planlanmaktadır” şeklinde cevap verildi.  Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Budak ise cevap üzerinde yaptığı açıklamada; 2019’da yapılacak olan personel alımının üzerinde durulduğunu ve PTT’ye yapılan en önemli talep olduğunu belirtti. Budak,  PTT tarafından da yapılan talebe olumlu cevap geldiği ve 2019 yılının son çeyreğinde personel alımı ile ilgili adımı atacaklarının sözünü verdiğini açıkladı.

PTT personel alımı başvuruları ne zaman?

Kurum yapacağı personel alımı ile ilgili başvuruların ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Konu ile ilgili açıklama ilgili vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Personel alımı nasıl olacak?

PTT tarafından yapılacak personel alımının nasıl olacağı konusunda da açıklamalar oldu. 2019 yılında alınacak olan personelin işe alımı için KPSS şartının olmayacağı belirtildi.

Personel alım şartları neler?

PTT’nin personel alım ile ilgili  personel alım kılavuzu yayımlandı. Böylece adaylarda aranan şartlar da belli oldu. Aranan şartlar şöyle; 

– Türk vatandaşı olmak.

– Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak.

– Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak

– Erkekler için askerliğini yapmış olmak.

– Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak.

– İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak. 

Hangi kadrolara eleman alımı yapılması bekleniyor?

Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama)
Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik)
Tekniker
Mühendis
PTT Uzman Yardımcısı
Avukat
Postacı
Mimar
PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk)
Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık)
Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık)
PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi)
PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık)
Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı)