Kategoriler
Emlak Haberleri

Pütürge deprem konutları ay sonunda hak sahiplerine teslim ediliyor

Pütürge deprem konutları için verilen teslim tarihi ay sonuna denk geliyor. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 20 Ocak günü meydana gelen depremden etkilenen Malatya’da TOKİ, depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun mücadele altında. Kış aylarının kendini henüz hissettirmediği Pütürge bölgesindeki depremzedelere ev teslim sözü ekim ayının sonuna verildi.

Pütürge deprem konutları için son günler

20 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bir başka isim Malatya oldu. Depremin yıkım ve ölüm getirdiği bölgelerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı çalışmalarını başlattı. Yıkım çalışmalarıyla başlanan saha içi alanda Pütürge deprem konutları tamamlandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, deprem sonrasında Taşbaşı Mahallesi’nde konut yapımına başlandığını söylüyor. Burada devam ettirilen konut planlamaları toplamda 208 adedi buldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanı Mehmet Mert ve Belediye meclis üyeleri konut çalışmalarının tamamlandığı bölgede çevre ve yol düzenlemelerine girişti. Ekim ayının sonunda teslim edilmesi beklenen konutların müteahhit firma aracılığıyla gerçekleştirileceğini söyleyen Sülük, yetkili isimlere teşekkür etmeyi ihmal etmemiştir.

Cumhurbaşkanı ve Bakana teşekkür mesajı

Pütürge deprem konutlarının teslim sürecini bekleyen vatandaşlara müjde verildi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, TOKİ tarafından tamamlanan çalışmalardan sonra ulaşım ve çevre sorunlarına el atacaklarını duyurdu. Müteahhit firmanın teslimleri ekim ayına aldığını söyleyen Sülük, teşekkürlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlatarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a getirdi. Buradan Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfençi’yi unutmayan Sülük; teşekkür listesini Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, İl başkanı İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a kadar genişletti. İlçesi adına sonsuz teşekkür ve şükranlarını sunan belediye başkanı, vatandaşların heyecanına ortak olmaya devam edecek.

208 konutluk projede teslim süresi

Elazığ’da gerçekleşen depremle birlikte yıkılan binalar TOKİ altında temizlendi. Bölgede oluşan konut ihtiyacının yine TOKİ tarafından karşılandığı ve toplam kazancın 208 adedi bulduğu bildirilmiştir. Ekim sonuna gelen teslim tarihine ilaveten konut çevresinde ulaşım sorunu çözüme kavuşturulacak. Yeniden yaşanabilir bir yer olması adına geliştirilen projeye çevre düzenlemesi de eklenmiştir.