Kategoriler
Ekonomi Gündem

RE/MAX’ten blok zinciri altyapılı sertifika

Gayrimenkul danışmanlığı yapan Şirket, bu yıl boyunca bütün sertifikalarını blok zinciri altyapısıyla verecek.

RE/MAX Türkiye Yazılım Proje Yöneticisi Yakup Güngör, belge yönetimini dijitale taşımayan her şirket, binlerce ton su israf ettiğini söyledi. RE/MAX Türkiye Yazılım Proje Yöneticisi Güngör’e göre bu durum, yılda pek çok ağacın kesilmesine, binlerce ton su israfına ve hava kirliliğine neden oluyor.

Gayrimenkul danışmanlığında faaliyet gösteren RE/MAX Türkiye, eğitim ve seminer sertifikalarını artık internet üzerinden veriyor. Firmadan bu yöntemle kâğıt israfını azaltıp doğayı korumayı amaçladıklarına ilişkin açıklama geldi.

Şirket, bu yıl içerisinde düzenleyeceği bütün sanal ya da gerçek ortamda yapacağı seminerlerin, konferansların ve eğitimlerin sertifikasını bu altyapıyla verecek.

Blockchain ile doğa korunacak

ABD merkezli çok uluslu faaliyet gösteren Firmanın Türkiye ayağı, yeşil odaklı dijital sertifika sistemi projesiyle birlikte son üç çevrim içi seminerinde toplam 2 bin 500 katılımcıya dijital sertifika verildi. Sertifikalar, blockchain altyapısına sahip oldu. 

Blok zinciri teknolojisine ilişkin kullanım alanlarının yaygınlaştırılmasının sektörlerin gelişmesine ve doğanın korunmasına önemli ölçüde fayda sağlayacağını belirten RE/MAX Türkiye Yazılım Proje Yöneticisi, “Yapılan araştırmalar bir ağaçtan ortalama olarak 8.300 adet A4 kağıt üretildiğini gösteriyor. Bir ton kağıt üretimi esnasında ise 26.700 litre su tüketiliyor ve 1,3 ton karbondioksit açığa çıkıyor. Dahası, dünyada her yıl ormanlarının yüzde 1,3’ü kağıt üretiminde kullanılıyor. Yalnızca bu bilgilerden hareketle bile belge yönetimini dijital ortama taşımamış her şirketin yılda pek çok ağacın kesilmesine, binlerce ton su israfına ve hava kirliliğine neden olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde teknoloji bu denli gelişmişken, bu üzücü tablonun önüne geçmek için gerekli adımları atmak doğaya olan borcumuzu bir şekilde ödemek gerekiyor. Bizler de fiziksel sertifikaları hayatımızdan parça parça çıkararak bu yolda üstümüze düşeni yapacak, hem teknoloji hem de doğa dostu projelerle ilerlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Blok zinciri ile şirketler çağa adapte olacak

Blok zinciri teknolojisinin yeni dijital ilişkilerinin kurulmasını sağladığını belirten Yakup Güngör, bu teknoloji hakkında deneyim kazanmanın sektörlerin çağa uyum sağlaması ve doğanın korunması açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Güngör, gelecekteki projelerini de ileri teknolojilerle uyumlu olarak üretmeyi planladıklarını söyledi.

Yeni fırsatlar sunuyor

RE/MAX Türkiye Yazılım Proje Yöneticisi Yakup Güngör “Blok zinciri, şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir veri kayıt sistemi. En önemli özelliği ise kaydedilen verinin bir daha değiştirilemez veya silinemez oluşu. Blockchain teknolojisi, dijital dünyada kimliklendirme ve yetkilendirme gibi konular için de yeni fırsatlar sunan ve bu konularda merkezi yöneticilere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabilen bir teknoloji. Yeni dijital ilişkilerin kurulmasını sağlayan bu teknoloji hakkında deneyim kazanmak ise hem sektörlerin çağa entegre olması hem de çevre sorunları mevcut problemlere çağın şartlarına uygun çözümler üretilmesi için oldukça önemli. RE/MAX Türkiye olarak dünyada birçok kurumun yakından takip ettiği ve kullanım alanlarını araştırdığı blockchain’in gayrimenkul alanında daha çok alanda kullanılması gerektiğine inanıyor, gelecek projelerimizi ileri teknolojilere entegre şekilde planlıyoruz.” diye konuştu.