Kategoriler
Proje Haberleri

Riskli alan ve kamulaştırma ilan edilen bölgeler

Riskli alan olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla ilan edilen, İstanbul ve Bitlis’teki bazı bölgeler Resmi Gazete ile duyuruldu. Yayımlanan kararlar neticesinde ‘riski alan’ ilan edilen bölgeler arasında Bağcılar’da bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan karar kapsamında, İstanbul ilinde Bağcılar semtinde yer alan Yenimahalle Mahallesi ile Güngören semti Tozkoparan Mahallesi sınırları dahilinde bazı alanlar risk taşımaktadır.

İlan edilen il kapsamında; Bitlis’te yer alan Merkez ilçe, Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müştakbaba mahallelerini kapsayan alanlardaki bazı bölgelerde de riskli alan ilan edildi.

“6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında “riski alan” ilan edilen bölgeler harita ve krokiler aracılığıyla gösterilmiştir.

İstanbul ve Ankara için acil kamulaştırma

İstanbul ve Ankara ilinde bazı taşınmazların kamulaştırılmasına aceleyle karar verildi. İstanbul ilinde Ümraniye ilçesi ile Ankara ilinde Altındağ ilçesindeki bazı taşınmazlar Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara ilişkin, Ankara’nın Altındağ ilçesi Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve risk kapsamına dahil edilen taşınmazlar; Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) kamulaştırılmıştır. İstanbul’da ise Ümraniye ilçesi Finanskent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar olarak, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin tamamlanması maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırıldı.