Kategoriler
Emlak Haberleri Konut Kredisi

Riskli konutlarda yaşayanlar için kredi limitleri arttırılacak

Riskli konutlarda yaşayan vatandaşların kentsel dönüşümden yararlanabilmeleri adına banka kredi faiz limitleri yükseltilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın bir sonucu olarak; mevcutta belirtilen 125 bin lira artık 200 bin liralık limite dönüştü. Vatandaş bu sayede hem projelere destek vermiş olacak hem de kendi can güvenliğini koruyabilecek.

Riskli konutunu terk etmek isteyene müjde!

Ülke genelinde 6.7 milyon riskli yapının çalışmaları devam ederken; her yıl dönüşmesi gereken 300 bin konut için verilen destek kredi üzerinden gelmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye ortalamasının en büyük şikayeti olan banka kredi limitlerine yön çevirdi. Ortaklaşa yürütülen çalışmaların ardından kentsel dönüşüm projelerine kaydolmak isteyen vatandaşların banka limiti 125 binden 200 bine çıktı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan müjdeli haber; hedeflerin daha kolay yoldan yerine getirilmesi anlamını taşıyor.

Kredide üst limit artışı

Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm projelerini sosyal konut anlayışıyla devam ettirdiklerini söyledi. Bu anlayışa bağlı olarak; düşük faizle, belki TÜFE’ye endeksli uzun vadeli ödemeli ve yerinde dönüşüm sağlama kararı verilmiştir. Bakanlığın üstlenmiş olduğu riskli yapı ve riskli alanlarda yer almakta olan evlerin dönüşümü için faiz desteğinin üzerindeki çalışmalar yoğunlaştı. Bundan sonrası, 125 bin TL’lik sınır 200 bin TL’ye yükselecek. Açıklamanın son kısmında, “Bugün dönüşüm kapsamında 200-250 bin liraya hemen ev alınabilmekte. Dolayısıyla uygun şartlar altında alınan krediler kolay satın alım sağlayacak. Hedeflenen düşünce doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanımızla yapılan görüşmeler çerçevesinde kredi limitlerini çıkaracağız” denildi. Bakanlık sayesinde destek görmeye devam eden vatandaşlar, mevcut limitler üzerinden kentsel dönüşüm kredisi kullandıklarında konutta yıllık yüzde 4 faiz desteği almaktadır. Ayrıca 120 aya varan uzun vadeli geri ödeme imkânı da bulunuyor.

Konut kredisi haberlerine göz atmak için tıklayınız.