Kategoriler
Ekonomi Güncel Gündem SonDakika

Rönesans Holdingin imzası bulunuyor: Hollanda’ya en uzun tünel

Uluslararası alanda faaliyet gösteren Rönesans Holdingin Hollanda’daki grup şirketi Ballast Nedam tarafından  inşa edilen tünel, trafiğe açıldı.

Hollanda’nın en uzun kara tüneli, Gaasperdammertunnel‘in açılışına Hollanda Altyapı ve Su İşleri Bakanı Van Nieuwenhuizen de katıldı. Kuzey’deki iki geçidi de açılan tünel, Gotthard Base ile Zürih ve Milano’yu birbirine bağlıyor.

Heijmans ve Fluor şirketlerinin kurduğu IXAS konsorsiyumu tarafından hayata geçirilen projede Ballast Nedam, Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) yolunun genişletilmesinde önemli rol oynuyor. Projedeki iş veren Hollanda Altyapı ve Su Yönetimi Bakanlığı olurken projede Amsterdam’ın hayat kalitesini artırılıp Randstad bölgesindeki ulaşımın iyileştirilmesi hedefleniyor.

Gelirlerinin yüzde 70’i yurt dışından

Rönesans Holding, gelirlerinin yüzde 70’inin yurt dışından elde ettiğini belirtirken Ballast Nedam şirketinin inşa ettiği tünel, enerji kaynaklarını tasarruflu kullanma hedefinde. Yolun yüzeyine yerleştirilen beyaz taşlar, ışığı yansıtarak aydınlatmaya katkıda bulunuyor.

Enerji tasarrufu sağlayan beyaz taşların yanı sıra tünelde kullanılan parlak asfalt ve LED ışıklandırma sistemi de enerji tasarrufu sağlayan parçalardan. Proje dâhilinde enerji giderlerinden yüzde 20 oranında tasarruf hedeflenirken tünelin üzerine 5 bin 500 adet güneş enerjisi panelinin yerleştirilmesi bekleniyor.

Buradan alınacak enerji, Hollanda’nın ulusal elektrik şebekesine sağlanacak.

Rönesans Holding Avrupa’da dokuzuncu

Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)’nde imzacı konumda olan Rönesan Holding, Avrupa’daki inşaat şirketleri arasında dokuzuncu konumda.

Küresel çapta faaliyet gösteren holding, ayrıca, ENR dergisi tarafından 2019 yılında yayımlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 33’üncü sıraya girdi. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında kurulan Rönesans Holding; endüstri tesisleri, gayrimenkul, altyapı ve üstyapı; medikal inşaat alanlarında faaliyet gösteriyor.

Holdingin net geliri 8,5 milyar dolarken geçtiğimiz yıl, holding bünyesindeki çalışan sayısı, 75 bin 118. Rusya’nın Sankt-Peterburg şehrinde kurulan şirketin merkezi ise Ankara’da bulunuyor. Holding; özellikle Türkiye, Rusya ve Hollanda ülkelerinde faaliyet gösteriyor.