Kategoriler
Manşet

Rönesans İnşaat, Fortune 500 listesinde lider

Ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiği iş modeli ile lider konumda faaliyetlerine devam eden Rönesans Holding, Fortune 500 listesinde lider oldu.

Fortune Türkiye dergisinin hazırladığı bu liste Türkiye’nin en büyük şirketlerini sıralıyor. Rönesans İnşaat da bu listede Türkiye’de istihdama en çok katkı sağlayan şirketler olarak seçildi.

Yurt içindeki yatırımlarının yanı sıra yurt dışındaki yatırımlarıyla da adından söz ettiren ve büyümeye devam eden Rönesans İnşaat, sektörde başarıları ile adını duyurmaya devam ediyor. Rönesans İnşaat, gelirlerinin yüzde 70’ini yurt dışındaki projelerden elde ediyor. Ülkeye döviz olarak katkı sağlayan şirket, 2019 yılında 40 bin çalışana sahipti. Bu sayıyı 54 bine taşıyan Rönesans İnşaat liderliğe yükseldi.

Kendi sektöründe liderliğe oturan Rönesans İnşaat, Türkiye’de yer alan en büyük 500 şirket arasında 10. oldu. Ankara merkezli şirketler arasında da liderliği elinden bırakmayan Rönesans İnşaat, ihracat listesine bakıldığında ülkenin en çok ihracat yapan dördüncü, özkaynak karlılığında yedinci, FVÖK’ün en yüksek 50 şirketi arasındaysa on altıncı sırada yer alıyor.

Ülkemizin uluslararası arenada en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Rönesans İnşaat, 2019 yılında toplamda 5,4 milyar dolar global ciroya sahip oldu. Söz konusu olan şirket dünyanın yirmi sekiz farklı ülkesinde faaliyet gösteriyor.

Bunun yanı sıra yeni ve fark yaratan işlere de imza atan Rönesans İnşaat, dünyada yeni bir enerji hattı açılmasını sağlayan Yamal LNG Üretim Tesisi ve dünyanın en uzun demiryolu olan Gotthard Base Tüneli gibi uluslararası projeleri ile de başarılarını sürdümeye devam ediyor.