Kategoriler
Emlak Haberleri

Sağlam konutta yaşamak lüks değil gerekliliktir!

Düzce’de meydana gelen 5.3’lük deprem, İstanbul, Sakarya ve birçok kentte hissedildi. Yaşanan deprem sebebiyle konutların sağlamlığı ve güvenli yaşam alanı konusu ise yeniden vatandaşın gündemine oturmuş durumdadır. Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, konuyla ilgili değerlendirmeler yapmıştır. Ahmet Fırat, “Sağlam konutta yaşamak lüks değil gerekliliktir” şeklinde konuşmuştur.

Fırat, “Düzce’de meydana gelen deprem ardından kamuoyunun ve halkımızın gündemi yeniden Türkiye’nin deprem gerçeği ve konutların sağlamlığı konusu olmuştur. Türkiye, doğusundan batısına kadar uzanan aktif bir fay hattı üzerinde yer almaktadır.” sözlerini kullandı.

 Sağlam yapılı konutta yaşamak lüks değil gerekliliktir

Ahmet Fırat, “Öncelikle depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye’nin deprem ülkesi olması sadece yaşadığımız depremlerden sonra gündeme geliyor. Fakat unutulmamalıdır ki sağlam temelli ve sağlam yapılı bir konutta yaşamak lüks değil bir gerekliliktir. Bu sebeple 84 milyon nüfusa sahip ülkemizde bütün vatandaşlar güvenli konutlarda yaşayabilmelidir. Buradan sektörümüzde konut projeleri üreten bütün müteahhitlere seslenmek istiyorum. Malzeme olarak en ucuz olanın değil, tamamen deprem yönetmeliğine uygun ve zemin etüdleri yapılmış güvenli, kaliteli malzemelerin kullanıldığı projelere imza atılması gerektiğini bildirmek istiyorum.” şeklinde konuşmuştur.

“Maliyetlerin artması inşaat sektörünü ucuz malzeme kullanmaya itmemeli”

TÜİK raporlarına göre; inşaat maliyet endeksinin, Eylül 2021 tarihinde Ağustos 2021 tarihine göre yüzde 0,25 artmıştır. Ayrıca 2020 yılının aynı ayına göre ise yüzde 39,54 artış göstermiştir. Bu konuyla ilgili olarak Ahmet Fırat; “İnşaat sektörü için ayakta ve dengede kalmak oldukça güç durumdadır. Ancak buna rağmen öncelik her zaman vatandaşın beklentisini karşılamak yönünde olmalıdır. Konut üretiminde ucuz malzeme kullanmak yapının sağlamlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Bu sebeple bu işi yapan firmaların elini taşın altına koyması gerekmektedir. Sağlam konut üretmek bir sorumluluktur.” şeklinde görüşlerini dile getirmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version