Kategoriler
Gündem

Sağlık Bakanı duyurdu… Aşı için fon ayrılacak

Dünyada 372 binden fazla kişide görülen ve 16 binden fazla can alan yeni tip koronavirüs salgını, Türkiye’de de yayılıyor. Bu haftanın ikinci gününde 3 bin 952 kişiye test yapılırken 343 kişide yeni vaka tespit edildi. Biri KOAH hastası, diğerleri ileri yaşta olmak üzre 24 Mart’ta yedi kişi virüse yenik düştü.

Her akşam gece yarısına doğru vakayla ilgili gelişmeleri duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz.” ifadelerini kullandı.

Yerli aşı gelebilir… Bakan’dan fon duyurusu

Bakan Koca’nın paylaştığı güncel bilgilerle beraber Türkiye’de duyurulan vaka sayısı toplam bin 872 oldu. Kovid-19 salgınından dolayı Türkiye’de yaşamını yitirenlerin sayısı ise bugün 44’e çıktı. Sağlık Bakanlığının bünyesinde bulunan Aşı Enstitüsü harekete geçti. Üniversitelere ve diğer bilimsel kuruluşlara çağrıda bulunuldu.

Bakan Koca “Bakanlığımızın Aşı Enstitüsü, bilim dünyamızın KOVID-19’a karşı aşı geliştirmesi için harekete geçti. Umut verici her bilimsel çabayı destekleyeceğiz. Maliye Bakanlığımız fon oluşturmaya hazır.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Hacettepe, Erciyes, Acıbadem üniversitelerine, Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü ve TÜBİTAK Mam merkezlerine tüm ihtiyaçlar için davet yapıldı. Halk Sağlığı Laboratuvarımız da bütün destek için hazır. Maliye Bakanlığımızın da bu konudaki desteğini biliyoruz. Bu anlamda yapılması gereken her türlü desteği sağlayacağız. Ülkede aşı konusuyla ilgili kimler ne kadar yol almak istiyorsa onları önümüzdeki dönemde daha fazla destekleyecek bir yaklaşım içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.