Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Sağlık Bakanı Koca uyardı… İşte Kovid-19 Tablosu

Dün bin 178 kişi olan yeni vaka sayısı, bugün bin 153 kişi olarak kayda geçti. Son 24 saatte 54 bin 494 yeni test yapıldı. Öte yandan 14 kişi daha yaşamını yitirdi. Son 24 saatte iyileşen kişi sayısı ise bin 40.

Toplam test sayısı 5 milyon 81 bin 802 olurken vaka sayısı, 237 bin 265’e yükseldi. Türkiye’de 5 bin 798 kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. İyileşen sayısı da 220 bin 546 oldu.

Ağır hasta sayısında, dün, bir kişilik azalma kaydedildi. Durumu kritik olan koronavirüs hastası sayısı, düne göre iki kişi azaldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 6 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre ülkedeki 580 hastanın durumu, kritik.

Öte yandan vakalar arasında zatürre görülme oranı azalıyor. Dün olduğu gibi bugün de düne göre zatürre geçiren hasta oranı yüzde 0,01 azaldı. Koronavirüs Tablosu’na göre vakalar arasındaki zatürre görülme oranı, yüzde 8,3 seviyesinde.

Hasta sayısı yükselişini sürdürüyor

Her gün aşağı yönlü hareket eden aktif vaka sayısı, 5 Ağustos’tan itibaren yönünü tersine çevirdi. Kurban Bayramı tatiliyle birlikte kalabalık manzaralar, tepki çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dahil olmak üzre birçok kişi, bayramdan itibaren vaka sayılarının artabileceğini dile getirdi.  Bini tekrar geçen yeni vaka sayısı, iki gündür yükselmeye devam ediyor. İki gün önce 10 bin 678 olan aktif vaka sayısı, dün 10 bin 822’ye yükseldi. Bilinen aktif vaka sayısı, bugün, 10 bin 921 kişi olarak kayda geçti.7

Verileri paylaşan Sağlık Bakanı Koca, yeni, ve ağır hasta sayılarının ayrıca, vefat sayısının yanı sıra zatürre sayısının da düne göre azaldığını dile getirirken “Fakat bu verilerden hiçbiri yarınki ya da bir hafta sonraki sonuçlar konusunda garanti sunmuyor.” uyarısında bulundu. Yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineleyen Sağlık Bakanı, “Yeni hasta, vefat ve ağır hasta sayılarımız, zatürreli hasta oranımız; bazı farklarla dünkünden daha az. Fakat bu verilerden hiçbiri yarınki ya da bir hafta sonraki sonuçlar konusunda garanti sunmuyor. İYİ HABERLERE SADECE SIKI TEDBİRLER DAYANAK OLABİLİR.” sözlerini kaydetti.